Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Messi är historisk – gjorde ”en Henry”

Foto: MANU FERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JED LEICESTER / BACK PAGE IMAGES BILDBYRÅN

När Barcelona besegrade Valladolid blev Lionel Messi historisk. 

Han är nämligen den första spelaren i La Ligas historia som har gjort 20 mål och 20 assist under en och samma säsong. 

15 minuter tog det innan Arturo Vidal slog till och gav Barcelona ledningen mot Valladolid. Lionel Messi stod för assisten vilket gör argentinaren historisk. 

Messi är nu den första – och hittills enda – spelare som har gjort 20 mål och 20 assist under en och samma säsong i La Liga. 

Tillsammans med Thierry Henry, som lyckades med samma bedrift i Arsenal under början av 2000-talet, är han nu Messi den enda spelade som lyckats med handling under detta århundrade. 

Fortsatt på chans på titeln

Barcelona hade därefter flera chanser att utöka ledningen. Antoine Griezmann skapade bland annat ett jätteläge precis efter ledningsmålet, men 0–1-resultatet stod sig matchen ut. 

Det betyder att Barcelona fortsatt har chansen på La Liga-titeln. Med två matcher kvar att spela befinner sig laget två poäng bakom serieledande Real Madrid, som dock har en match mindre spelad. 

Madridlaget ställs mot Granada på måndag.