Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Måste bevisa att han kan göra som Ronaldo”

Lionel Messi.Foto: ALBERT GEA / BILDBYRÅN REUTERS X01398
Hugo GattiFoto: Wikimedia

Lionel Messi, 32, är ofta ansedd som en av de främsta fotbollsspelarna. 

Det håller dock inte landsmannen Hugo Gatti med om. 

Enligt den gamle Boca Juniors-målvakten måste stjärnanfallaren visa att han håller klass utan Barcelona. 

Argentinaren Hugo Gatti stod som målvakt i Boca Juniors mellan åren 1976–1988. Och nu tycker den numera 75-årige före detta spelaren att det är dags för sin landsman, Lionel Messi att byta klubb. I alla fall om han vill bevisa att han tillhör skaran av världens bästa spelare genom tiderna. 

Gatti föreslår att anfallaren ansluter sig till rivalen Real Madrid. 

– Det kanske verkar som att jag är anti-argentinare, men innan Messi presterar i stora matcher kommer han att vara hemmamatchernas man. Han måste visa att han har modet att gå till Real Madrid och bevisa att han är kapabel till det Cristiano (Ronaldo) gjorde. Annars kommer han bara att vara ytterligare en (spelare), säger Gatti i tv-programmet El Chiringuito de Jugones enligt Marca. 

”Enkelt att prestera med alla fördelar” 

Lionel Messi har som bekant varit Barcelona troget i alla år och i det laget radat upp titlar, bland annat fyra gånger i Champions League.

Men Hugo Gatti hävdar dock bestämt att den 32-årige argentinaren måste visa sitt värde utanför sin bekvämlighetszon i Barcelona.  

– Cristiano gick till den bästa klubben i världen. Messi spelar hemma, på sin plan med allt vad det innebär. Låt honom spela Champions League och VM, annars kommer han alltid vara ännu en spelare. När han spelar där kommer han slåss med (Johan) Cruyff, (Diego) Maradona och Pelé. Messi presterar när de låter honom göra det. Det är väldigt enkelt att prestera när du har alla fördelar på hemmaplan.