Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Martin Ödegaards ilska: ”Är stulna dokument”

Se senaste avsnittet av ”Sportklubben” med massor av internationell fotboll.
Martin Ödegaard. Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Alexander Isak och Martin Ödegaard. Foto: ALBERTO ESTEVEZ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Den norska tidningen VG påstår att de inte får prata med landets störste fotbollsstjärna.

Nu slår Martin Ödegaard, 20, tillbaka.

”Ni publicerar stulna, privata och högst konfidentiella dokument”, skriver han på Twitter.

Det var i september som VG skrev att det inte bara var Martin Ödegaard som gjorde en bra affär då han skrev på för Real Madrid 2015.

Enligt tidningen, som hänvisade till läckta dokument från visselblåsarsajten Football Leaks, blev talangens pappa Hans Erik Ödegaard en stor ekonomisk vinnare när sonen skrev på för den spanska storklubben. Enligt sajten skrev Hans Erik samma dag på ett kontrakt värt drygt 32 miljoner kronor.

Hans uppdrag? Tränare för ett av klubbens knattelag.

En minst sagt anmärkningsvärd lön för en tränare till ett P11-lag, inte minst med tanke på att klubbens dåvarande B-lagstränare, Zinedine Zidane, hade en årslön på drygt sex miljoner kronor.

Nu påstår VG att Martin Ödegaard bojkotttar tidningen.

När den norska tidningen var på plats för att bevaka Real Sociedads toppmatch mot Barcelona i helgen var beskedet från den baskiska klubben tydligt.

– VG har publicerat saker om hans pappa och vi skyddar spelaren. Jag beklagar, men han kommer inte prata med er, ska La Reals presschef ha sagt.

Martin Ödegaard slår tillbaka mot tidningen

I ett långt inlägg på Twitter slår Martin Ödegaard tillbaka mot VG:s påståenden.

20-åringen menar att han inte alls bojkottar tidningen.

”Bojkott? Vanligtvis är det två-tre spelare som kommer till den mixade zonen efter en match. Jag blev utvald till matcherna mot Mallorca och Atlético Madrid. Sen dess har jag bara gjort intervjuer med rättighetsinnehavarna, något som krävs av mig”, skriver Ödegaard och fortsätter:

”Jag ställde upp för VG som vanligt på den förra landslagssamlingen. Jag snackade exklusivt med VG efter förra matchen mot Valencia, utan att sanktionera det hos La Liga, vilket resulterade i böter för klubben. Jag försökte göra samma sak efter matchen mot Bilbao, men klubben stoppade mig. Om ni tror att det bara är VG som har fått nej sen dess har ni fel”.

Mittfältaren skriver vidare att han inte gillar att göra intervjuer och han medger att artiklarna om pappan knappast gjort honom mer sugen på att låta sig intervjuas.

”Men om jag bojkottar VG? Nej”, skriver han och avslutar:

”Ni publicerar stulna, privata och högst konfidentiella dokument. Jag tycker inte att dessa tillhör allmänheten och har därför valt att inte kommentera det”.