Martin Braithwaite bryter tystnaden om tuffa tiden i Barcelona

Foto: PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK / PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Barcelona gjorde allt i sin makt för att bli av med Martin Braithwaite.

I en intervju med Ekstrabladet väljer nu den danske anfallaren att ta bladet från munnen och berätta om den tuffa tiden i klubben. 

– Jag tycker att det är viktigt att alltid tänka på andra människors mentala hälsa, säger han. 

Barcelona gjorde det tydligt att Martin Braithwaite inte var önskad i klubben och den danske landslagsanfallaren gjorde endast två korta framträdanden under Xavi Hernandezs ledning.

Allt som oftast var han inte ens med i truppen. 

Trots det såg 31-åringen länge ut att fullfölja sitt kontrakt med Barça något som väckte ilska bland klubbens anhängare. Detta då Barcelona behövde frigöra ekonomiska medel men Braithwaite vägrade gå med på att sänka sin lön. 

När spelartruppen presenterades på Camp Nou i början av augusti svarade fansen med att bua ut dansken. 

”Inget negativt att säga”

Det dröjde fram till den sista dagen av transferfönstret innan parterna kom överens om att bryta avtalet och Braithwaite skrev i stället på ett avtal med stadsrivalen Espanyol där han redan gjort två mål på tre framträdanden i ligan. 

I en intervju med Ekstrabladet väljer anfallaren nu att berätta om den tuffa tiden i klubben och menar att han blev utfryst. 

– Jag uppfattade det inte som mobbning men ärligt talat så vet jag inte. Jag tycker att det är viktigt att alltid tänka på andra människors mentala hälsa, säger han när han blickar tillbaka på sin sista tid i klubben. 

– Det är vad det är. Jag vet hur saker fungerar i den här världen. Dessvärre är fotboll även affärer. Lyckligtvis har jag en del erfarenhet som gör att du inte alltid behöver vara så känslomässigt engagerad i såna här saker. Och på många sätt kan jag bara le när jag tänker på vad som utspelat sig bakom kulisserna. 

Martin Braithwaite värvades till Barcelona i vintern 2020. Under sin tid i klubben svarade han för tio mål på 58 matcher. 

Och han ser tillbaka på tiden i klubben med glädje. 

– Jag har inget negativt att säga om min tid i Barcelona. Jag tycker att jag har motbevisat många kritiker.