Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska landslagets oro inför fotbolls-EM

Foto: MAXIM SHIPENKOV / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Alexander Isak gick ut med en skadekänning i mötet med Atlético Madrid.

Nu, med bara en månad till Sveriges EM-premiär, uppger Mundo Deportivo att 21-åringen kan missa flera matcher

Samtidigt uppges Zlatan Ibrahimović träffat ”mirakelläkare” för att vara spelklar till premiären mot Spanien. 

Alexander hade spelat klart redan efter första halvlek i onsdags. Han hade imponerat på planen, men klagat på en skadekänning, uppgav spansk press.

Enligt Mundo Deportivo handlar det om vänstra baksida lår. Real Sociedads trupp är redan sliten och oroas nu av en till skada. Tidningen skriver att anfallaren riskerar att missa flera matcher.

Alexander Isak är ett frågetecken inför lagets nästa match på söndag mot Real Valladolid. Men de kan också tvingas klara sig utan målskytten i ligaavslutningen mot Osasuna den 23 maj.

En månad till Sveriges EM-premiär

Kort efter La Liga är färdigspelad samlas det svenska landslaget för att förbereda sig inför EM och premiären mot Spanien är i dag exakt en månad bort.

Sedan tidigare oroas landslaget av en annan anfallares fysiska status. Enligt italienska uppgifter kan Zlatan Ibrahimović missa premiären på grund av skada. 39-åringen vred till sitt vänstra knä i helgens möte med Juventus och uppges spelat klart i Serie A för säsongen.

För att ta sig tillbaka uppges Zlatan var i kontakt med amerikanska läkaren Freddie Fu. Samma läkare som opererade svensken efter knäskadan 2017 ska nu försöka göra ”Ibra” spelklar till den 14 juni, rapporterar Gazzetta dello Sport.

Av allt att döma var det en vanlig konsultation. Men det är fastslaget att Zlatan inte kommer ställa sig på en italiensk fotbollsplan den här säsongen. Men det återstår att försöka rädda EM”, skriver tidningen.

Knäskadan beskrivs som ”mystisk” då det i nuläget, enligt tidningen, saknas diagnos och prognos.