Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Man glömmer lätt bort det med Isak”

Foto: DANIEL FERNANDEZ / BILDBYRÅN
Foto: CARLOS GIL/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK / CARLOS GIL/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

La Liga pågår för fullt och landslagsanfallaren Alexander Isak slutar inte att göra mål. 

Två mål mot Cadiz senast gjorde att Isak är La Ligas näst bästa spelare efter Messi, enligt statistik från Whoscored.

I Sverige biter sig kylan fast, men i Baskien nere i Spanien, har Alexander Isak rejäl islossning. Den unge svensken har bidragit med fem mål och en assist, under loppet av en månad, och har varit stor bidragande faktor till att Real Sociedad placerar sig på en sjätte plats.

Statistiksidan Whoscored publicerar månadens lag i varje liga baserad på statistik och spelarbetyg. Spelaren med högst betyg i La Liga var ingen mindre än Lionel Messi. På andra plats huserade en viss svensk landslagsman - Alexander Isak. Landslagsmannen är i en välbehövd målform efter att ha gått mållös under en längre period.

C More/TV4-experten Olof Lundh tycker inte att alarmklockor bör ringas för att Isak inte gör mål.

– Han har ändå haft chanser under hösten som inte riktigt har gått in, så det är oerhört kul att det har lossnat för honom. Jag tycker det är lite lätt att glömma bort att han trots allt inte är så gammal, han är bara 21 år, säger Olof Lundh.

Foto: GIUSEPPE COTTINI/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / GIUSEPPE COTTINI/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Alexander Isak gör succé i Real Sociedad

Isak jämförs ofta med de svenska gamla storstjärnorna som alla har haft väldigt bra karriärer. Men Henrik Larsson och Zlatan Ibrahimovic hade inte kommit så långt vid ynka 21 år.

– Om man tittar Henke Larsson som inte ens hade flyttat utomlands vid den åldern. Zlatan vid 21 år hade precis skrivit på för Ajax, han spelade i en svagare liga och var också lite ojämn. Samma sak med Ljungberg som gick till Arsenal som 21-åring. 

Han fortsätter:

– Man glömmer lätt bort att Isak spelar i den näst bästa ligan i världen och gör det ändå okej i ett topplag. Tio poäng hittills på 18 matcher är bra. Förra säsongen hade han nio mål i La Liga och sju i cupen där de gick till final. Det är klart att det är dippar men ibland glömmer man bort hur gammal han är, säger Lundh.

Isaks största anfallskonkurrent, Willian José, flyttade under januarifönstret till Wolverhampton. Isak står nu som ensam anfallare i ”La Real” och han har hittills axlat rollen galant. Det kan tyckas vara ett tydligt samband mellan Josés flytt och Isaks ökade poängproduktion, men inte enligt Lundh.

– Jag tror faktiskt inte det. Han fick starta och spela rätt mycket i höstas. Jag tror mer att det är tillfälligheter, han hade mycket chanser, men missade ganska mycket. Nu är han mer inne i ett stim och har gjort mål i fyra matcher i rad.

Real Sociedad ligger på sjätte plats i La Liga och Isak har gjort åtta mål och två assist.