Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Löftet: Barça ska plocka in Haaland

Emili Rousaud vill ta över som president i Barcelona.
Foto: ALEJANDRO GARCIA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: KIRCHNER-MEDIA VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/KIRCHNER-MEDIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: JUAN MEDINA / REUTERS BILDBYRÅN

Valseger för Emili Rousaud.

Då kan Erling Braut Haaland spela i Barcelona nästa säsong.

– Emili Rousaud har ett projekt som kommer vända den här olyckliga situationen, säger hans vicepresidentkandidat Josep Maria Minguella

Efter stora protester mot Josep Maria Bartomeu under en längre tid valde Barcelonas president och hela hans styrelse att avgå i slutet av oktober.

Nu väntar ett nytt presidentval i klubben och den 24 januari står det klart vilka som ska styra Barcelona ur kaoset och framför allt se till att Lionel Messi förlänger kontraktet nästa sommar.

Men det finns också andra spelare att locka klubbens väljare med.

Josep Maria Minguella kandiderar som vicepresident tillsammans med presidentkandidaten Emili Rousaud och enligt den spanska tidningen AS kommer de värva Erling Braut Haaland om de får makten.

Konkurrenten vill ha Xavi

”Josep Maria Minguella antydde under onsdagen att Erling Braut Haaland kommer spela i Barcelona nästa säsong om Rosaud vinner valet”, skriver tidningen. 

– Vi har ett sportsligt projekt på högsta nivå som man inte kan räkna med just nu men Emili Rousaud har ett projekt som kommer vända den här olyckliga situationen, säger Josep Maria Minguella enligt AS.

Erling Braut Haaland har tidigare oftast kopplats ihop med Barcelonas ärkerival Real Madrid men enligt AS kan det bli aktuellt med en flytt till Barcelona även om Joan Laporta – som var president mellan 2003 och 2010 – vinner valet igen. Detta tack vare hans goda relation med Haalands agent Mino Raiola.

Både Joan Laporta och den tredje stora kandidaten Victor Font har avstått från att lova spelare om de vinner valet men Font har däremot meddelat att han planerar att ta in den tidigare storspelaren Xavi på tränarbänken.