Foto: Alex CaparrosFoto: Alex Caparros
 Foto: Alex Caparros
Foto: Philipp SchmidliFoto: Philipp Schmidli
 Foto: Philipp Schmidli

Lionel Messi ska genomgå en operation

Publicerad

Lionel Messi kommer på tisdagen att genomgå en njuroperation.

Enligt spanska Sport rör det sig om ett mindre ingrepp och argentinaren ska vara tillbaka i träning redan på torsdagen.

På onsdag ställs Barcelona mot Valencia i den andra semifinalen i Copa del Rey. De kommer dock att få klara sig utan storstjärnan Lionel Messi. Argentinaren tränade inte med laget på måndagen och har fått ytterligare två dagar ledigt. Enligt tränaren Luis Enrique så berodde det på personliga orsaker och att klubben hade beviljat frånvaron.

Enligt den spanska tidningen Sport så beror frånvaron på att Messi ska opereras. De rapporterar att Messi på tisdagen ska genomgå en mindre njuroperation och att han ska kunna vara tillbaka i träning redan under torsdagen.

Har haft njurproblem ett tag

Exakt vilket njurproblem Messi lider av framgår inte, men Sport uppger att han tidigare har plågats av det. I december missade han semifinalen av klubblags-VM just på grund av sina njurproblem.

Barcelona lär dock inte behöva oroa sig för onsdagens match trots att Messi saknas. Barça vann nämligen det första mötet mot Valencia med hela 7-0 och det lär krävas ett mirakel av astronomiska mått för att den katalanska klubben inte ska nå finalen i cupen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag