FC Barcelona-spelare firar. Foto: David RamosFC Barcelona-spelare firar. Foto: David Ramos
FC Barcelona-spelare firar. Foto: David Ramos
Lionel Messi. Foto: Andreu Dalmau / Epa / TtLionel Messi. Foto: Andreu Dalmau / Epa / Tt
Lionel Messi. Foto: Andreu Dalmau / Epa / Tt

Lionel Messi med drömmål i derbyt

Publicerad

Ett drömmål av Lionel Messi – och en efterlängtad debut av Arda Turan.

Inte kontigt att Barcelona vann första åttondelsfinalen i Copa del Rey mot Espanyol.

4–1 ger Barcelona stor fördel inför nästa veckas retur.

Transferförbudet är lyft för Barcelona och efter ett halvår fick Arda Turan äntligen göra sin debut för Barcelona.

Men trots turken på plan började det knackigt för Barcelona. Redan i den nionde minuten gjorde Espanyol 1–0.

Men Barcelona har Messi som nästan omgående kvitterade, och precis före paus på en frispark dundrade argentinaren in ledningsmålet via ribban.

Är mycket nära avancemang

Gerard Pique svarade för 3–1. Med två utvisade spelare för Espanyol kom därefter 4–1 från Neymar med några minuter kvar.

I nästa vecka spelas returen, men Barcelona kan redan nu räkna med en plats i kvartsfinalen av Copa del Rey.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag