Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leo Messi utreds efter bilderna från hemmet

Leo Messi utreds av La Liga efter att ha anordnat en grillfest i sitt hem
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK / CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Barcelona-spelarnas fruar ska ha varit med på festen
Foto: VICTOR R. CAIVANO / AP TT / NTB SCANPIX

Lionel Messi ordnade en grillfest för sina lagkamrater. 

Nu utreds Barcelona-stjärnans tillställning för att brutit mot coronarestriktionerna som Katalonien och La Liga satt upp. 

Enligt spanska ABC betraktas överträdelsen som ”ett allvarligt brott”. 

Det var under måndagskvällen som Leo Messi bjöd hem sina lagkamrater på en grillfest i sin trädgård, för att fira helgens seger mot Valencia. Spelarnas fruar och flickvänner var också inbjudna, och tv-kanalen Gol har tagit del av ett videoklipp där festdeltagarna hörs skråla med i den klassiska fotbollsramsan ”campione”.

Men 33-åringens försök att höja lagmoralen inför avslutningen av La Liga kan nu få motsatt effekt. 

Enligt spanska ABC utreds nämligen Messi för att ha brutit mot coronarestriktionerna som gäller i Katalonien, även ligan uppmanar spelarna att rätta sig efter dessa, vilka förbjuder folksamlingar över sex personer. 

På Gols klipp uppges man höra Barça-spelarna sjunga ”campeones”
Foto: Skärmdump/Spanska Gol

Messi kan utredas för ”allvarligt brott”

Festen ska ha hållits utomhus och med avstånd mellan de olika borden, men en representant för La Liga bekräftar för ABC att det trots allt bryter mot reglerna och att ligan kommer att starta en utredning. 

Enligt ABC:s tolkning av de katalanska restriktionerna kan Messi komma att bli misstänkt för ”ett allvarligt brott”. 

FC Barcelona ligger med fyra omgångar kvar av La Liga på en tredjeplats, två poäng bakom ledande Atletico Madrid. Spelarna har med andra ord en tuff väg kvar mot att bli, som de själva uttryckte det via sång i Messis trädgård, ”campeones” – alltså mästare.