Santi Mina i Valencias vita tröja. Foto: JESUS DIGES / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Santi Mina i Valencias vita tröja. Foto: JESUS DIGES / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

La Liga-stjärna misstänks för sexbrott i husvagn

Publicerad

Valencia-stjärnan Santi Mina, 21, har tagits av polis, misstänkt för sexuella övergrepp.

De misstänkta övergreppen skedde i en husvagn i byn Garrucha, enligt spanska ABC.

Anfallaren Santi Mina inledde karriären i Celta Vigo, där han gjorde a-lagsdebut redan som 17-åring. Samma säsong blev han Celtas yngste målskytt i La Liga någonsin. 2015, när han var 19 år, blev han den yngste fyramålsskytten i ligans historia.

Sommaren 2015 flyttade han till Valencia, där han hittills gjort 10 mål på 55 matcher.

Mina har även spelat i Spaniens U21-lag, men tog inte en plats i EM-truppen.

Santi Mina greps av polis

Natten mot fredag togs Santi Mina av polis, misstänkt för sexuella övergrepp, enligt spanska ABC. Det var i den andalusiska byn Garrucha, som en kvinna anmälde fotbollsstjärnan. 

Kvinnan hade, enligt de spanska medierapporterna, tillbringat natten med en av Santi Minas vänner i en husvagn. Plötsligt tog sig Valencia-spelaren in i husvagnen, helt naken.

Santi Mina försökte sedan röra vid kvinnan, trots att hon motsatte sig försöken.

Polisen grep anfallaren efter att kvinnan anmält händelsen. Han hölls frihetsberövad under natten, men släpptes sedan utan borgen. Enligt spanska medier kvarstår misstankarna.

Enligt ABC:s källor i Valencia har spelaren förnekat brottet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag