Kylian Mbappé på plats i Madrid – besöket väcker frågor

Se PSG-tränarens reaktion på frågan i SportExpressen TV
Kylian Mbappé.
Foto: LIEWIG CHRISTIAN/ABACA / STELLA PICTURES/LIEWIG CHRISTIAN/ABACA
Tidningen AS förstasida efter Mbappés besök i Madrid.

Har Kylian Mbappé bestämt sig för en flytt till Real Madrid?

En blixtvisit i Madrid väcker åtminstone frågan.

Samtidigt uppges inget bli klart förrän ett visst datum.

Real Madrids intresse för Kylian Mbappé har knappast varit en hemlighet under säsongen. Men frågan är om den franske superstjärnan är villig att lämna Paris Saint-Germain redan i sommar.

Enligt uppgifter i Spanien tyder allt mer på det – och inte blev fansens hopp mindre av att Mbappé dök upp i Madrid på måndagen.

Efter att Mbappé själv synts till i staden och dessutom lagt ut bilder på sig själv tillsammans med bland andra PSG-lagkamraten Achraf Hakimi – med bildtexten ”ledig” – har de spanska tidningarna drabbats av ”hysteri”, rapporterar Daily Mail.

Dagen efter besöket hade spanska tidningen AS en bild på Mbappé på förstasidan och med rubriken: ”Välkommen”. 

Dröjer med beslut – av respekt

Även tidningen Marca använde samma bild med rubriken: ”Mbappé: I Madrid”. Marca skriver också att grundjobbet redan är gjort och att 23-åringen kommer att skriva på inom kort.

Trots optimismen i Spanien har Mbappé tidigare uppgetts vara nära en förlängning i PSG, enligt uppgifter till Le Parisien. Samma uppgifter dementerades dock senare av Mbappés mamma som slog fast att inget beslut var fattat.

Oavsett utgång har det meddelats tidigare att Mbappé inte kommer att gå ut med sitt framtidsbeslut förrän säsongen är färdigspelad den 21 maj. Detta är för att han vill visa respekt för sin nuvarande arbetsgivare.

TV: Se höjdpunkter från PSG:s senaste match

Fick bara oavgjort – efter Panenka-straff