Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Krossar publikrekordet – 68 000 biljetter sålda

Ett nytt publikrekord för damfotbollen är på väg att slås i Spanien. Foto: FILIPE FARINHA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Det är Amanda Sampedros (till vänster) Atletico Madrid som lockar 68 000 åskådare till sin match mot Barcelona. Foto: AOP / ALL OVER PRESS IMAGO

I januari slog Athletic Club ett nytt publikrekord för flest åskådare på en klubblagsmatch på damsidan med 48 121 besökare.

Det rekordet är på väg att demoleras. 

Atletico Madrids damlag meddelar att de sålt ut hemmaarenan Wanda Metropolitano till söndagens match mot Barcelona. 

Intresset för damfotboll runtom i Europa fortsätter att växa. Redan under försommaren 2017 skrev den engelska bloggen Pitchero att publiksiffrorna i landet ökat rejält på bara några få år. 

Som exempel valde de FA Cupfinalen som från 2013 till 2017 gick från 4 988 till hela 35 271 åskådare. 

I Spanien är intresset ännu större. 

Nytt publikrekord i damfotbollen – krossar det gamla rekordet

I slutet på januari i år slog Bilbaolaget Athletic Club ett nytt rekord för högsta publiksiffra i en klubblagsmatch på damsidan när 48 121 såg deras match mot Atletico Madrid. 

Ett rekord som kommer att slås på söndag när Atletico Madrid tar emot Barcelona hemma på Wanda Metropolitano. På torsdagskvällen meddelade Atletico att de sålt ut arenan, det vill säga samtliga 68 000 platser, till matchen. 

https://twitter.com/AtletiFemenino/status/1105950498350354432

Den högsta publiksiffran någonsin för en damfotbollsmatch är alltjämt VM-finalen mellan USA och Kina i USA, den sågs av 90 185 åskådare. 

Vill du ha mer sport i ditt flöde? Följ SportExpressen på Instagram! 

LÄS MER: Stora mysteriet kring allsvenska talangen: ”Är samma person”