Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritiken mot Barça: ”Har slösat pengar”

Zlatan tvåmålsskytt i derbyt mot Inter
Gerard Piqué har förlängt sitt kontrakt till 2024.
Foto: POWER SPORT IMAGES/SHUTTERSTOCK / POWER SPORT IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Barcelonas president Josep Maria Bartomeu.
Foto: EMILIO MORENATTI / AP TT NYHETSBYRÅN

Gerard Piqué kritiserar Barcelonas ledning.

Mittbacken tycker att klubben tagit flera dåliga beslut som gjort att laget inte längre är Europas bästa lag.

– Jag ser att min klubb har slösat pengar. Pengar som de nu ber oss om, säger Piqué till La Vanguardia.

Barcelona går in i lördagens ”El clásico” efter en turbulent sommar där Lionel Messi var på väg att lämna klubben. I inledningen av La Liga har Barcelona inte heller övertygat och laget står på sju poäng efter fyra matcher. 

Nu riktar mittbacken Gerard Piqué, som nyligen förlängde sitt kontrakt med klubben till 2024, kritik mot klubbens ledning. När klubben sparkade tränaren Ernesto Valverde förra vintern var spelarna inblandade i beslutet, vilket inte Piqué gillade.

– När en klubb fungerar bra och är hälsosam för alla är hierarkierna tydligt markerade. Presidenten måste komma först och sedan måste tränaren styra spelarna. När den hierarkin bryts funkar inte saker. Om vi spelare någon gång haft makt är det för att andra personer inte har velat utöva den, säger han i en intervju med La Vanguardia.

Gerard Piqué kritiserar Barcelona

Barcelona lider av stora ekonomiska problem och de stora värvningarna uteblev under sommaren samtidigt som bland annat Luis Suárez, Ivan Rakitic och Arturo Vidal lämnade. Piqué tycker inte att klubben har skötts på ett bra sätt men vill inte svara på hur hans relation med presidenten Josep Maria Bartomeu ser ut.

– Jag vill inte bli ovän med någon men ibland..., säger Piqué innan han fortsätter:

– Jag, som spelare i Barça, ser att min klubb har slösat pengar. Pengar som de nu ber oss om.

Säsongens första ”El clásico” spelas under lördagseftermiddagen. Real Madrid kommer precis som Barcelona från en förlust och har inlett La Liga med att ta tio poäng på fem matcher.

– Man måste börja med att vara ödmjuk. Inse att det finns bättre lag i Europa just nu, säger Gerard Piqué.