Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kravet inför finalen: ”Det vi vill allra mest”

Alexander Isak befinner sig för tillfället i karantän i Spanien där han tillhör Real Sociedad. I en intervju med SPORTlib berättar han om sin tillvaro.
Foto: XUNPLO / BILDBYRÅN
Foto: SANTI OTERO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Den spanska cupfinalen mellan Real Sociedad och Athletic Club ska spelas inför publik. 

Det kräver de båda klubbarna. 

Den 18 april skulle finalen i Copa del Rey, den spanska cupen, spelas mellan lokalrivalerna Real Sociedad och Athletic Club spelas. 

Den sköts, likt all annan fotboll, på framtiden och det är i nuläget oklart när den kan spelas. Då man i flera länder börjat diskutera möjligheten för ligorna att återstarta, dock utan publik, så går nu Real Sociedad och Athletic Club ut tillsammans och meddelar att de meddelat det spanska fotbollsförbundet att de vill skjuta på sin final tills publik åter är välkommen på arenorna. 

Förbundets svar på klubbarnas krav

”Att spela en cupfinal med våra fans på läktarna är det vi vill allra mest”, skriver Real Sociedad i sitt pressmeddelande

Vidare skriver de att de vill att förbundet ser finalen, hur lång tid den än skjuts på framtiden, som en officiell tävling. 

Det spanska fotbollsförbundet har accepterat klubbarnas krav, med ett villkor. Och det är att finalen spelas innan nästa säsongs cupfinal.