Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kommer aldrig bli Real Madrids Alex Ferguson”

Zinedine Zidane kan lämna Real Madrid efter säsongen
Foto: ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK / ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Real Madrids president Florentino Pérez.
Foto: ANGEL DIAZ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Real Madrid tog sig vidare i Champions League efter 2-0 mot Borussia Mönchengladbach.
Foto: EURASIA SPORT IMAGES/SHUTTERSTOCK / EURASIA SPORT IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Zinedine Zidane kan lämna Real Madrid efter säsongen.

Visserligen räddades kanske jobbet i och med segern mot Borussia Mönchengladbach men enligt Diario Gol kan han lämna självmant.

– Jag kommer aldrig bli Real Madrids Alex Ferguson, det är säkert, säger Zidane själv. 

Real Madrid gjorde vad som krävdes under onsdagen och besegrade Borussia Mönchengladbach med 2-0. Det gör att laget – trots två förluster mot Sjachtar Donetsk – tar sig vidare som gruppvinnare i Champions League.

Tränaren Zinedine Zidane har flera gånger uppgetts hänga löst på sin post efter Real Madrids svaga höstsäsong och efter avancemanget verkar fransmannen kunna andas ut.

Men han kan ändå lämna klubben självmant i sommar, enligt Diario Gol.

Zidane kan lämna efter säsongen

”Den franske tränaren har gjort det mycket tydligt för Florentino Pérez (klubbens president) att oavsett vad som händer så är det mest troliga att han packar sina resväskor efter säsongen”, skriver sajten.

Anledningen ska vara att Zidane är missnöjd med truppen och att han inte fått in spelarna som han vill ha – bland annat Paul Pogba, Sadio Mané och Eduardo Camavinga.

”Det är ett för gammalt omklädningsrum och en miljö som inte gör annat än att sätta honom i rampljuset varje gång som 'Los Blancos' har en dålig resultatrad”, fortsätter Diario Gol.

Zidane: ”Vill fortsätta lite till”

Vad säger Zidane själv då?

Han kommer i alla fall inte bli som Sir Alex Ferguson som stannade i Manchester United i nästan 27 år.

– Jag kommer aldrig bli Real Madrids Alex Ferguson, det är säkert, säger Zidane efter matchen mot Borussia Mönchengladbach enligt El País.

Han säger också att han trivs i klubbens miljö.

– Jag vill njuta av det jag gör. Jag vet inte hur länge jag kommer stanna här och jag funderar inte heller över det. Jag lever för stunden och tänker på turen jag har, att jag får vara i den här stora klubben med de här spelarna. Jag gillar det också i de svårare stunderna, inte bara när vi vinner, säger Zidane och med ett leende lägger han till:

– Jag har redan varit lång tid i Spanien och i Madrid och jag vill fortsätta lite till.