Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klubbens viktkrav på Barças stjärnor

Leo Messi.Foto: BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK / BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Messi och Gerard Pique.Foto: PRESSINPHOTO / ICON SPORT BILDBYRÅN
Antoine Griezmann.Foto: ALBERT GEA / REUTERS BILDBYRÅN

FC Barcelona håller stenkoll på Leo Messi och gänget under deras hemmaträning.

Deras stora oro? Spelarnas vikt.

Enligt AS har klubben beordrat spelarna att väga sig varje dag och samtliga vet var gränsen för ”övervikt” går.

Lördagen den sjunde mars stegade Leo Messi fram och satte 1-0 från straffpunkten på Camp Nou.

Målet blev matchens enda och Barcelona slog Alexander Isaks Real Sociedad i den 27:e ligaomgången. Sen dess har man inte spelat en sekund tävlingsfotboll.

Spanien är ett av de hårdast drabbade länderna när det kommer till coronavirusets spridning, med ett dödsantal över 23 000, och fotbollen är precis som i de allra flesta länder pausad.

Hela landet befinner sig i karantän och även om regeringen nyligen lättade en smula på sina restriktioner, barn fick vistas utomhus för första gången på sex veckor, så finns det ingenting som talar för ytterligare lättnader vad gäller restriktionerna.

Barcelonas viktkrav på Leo Messi

Fotbollsstjärnorna håller sig hemma och tränar på egen hand för att vara redo när seriespelet återupptar, när det nu gör det. Om det ens gör det.

Samtidigt följer Barcelona sina spelares fysiska status med hökögon. Enligt huvudstadstidningen AS är klubben orolig över spelarnas eventuella viktuppgång under tiden i karantän och därför har man tagit fram tydliga regler. Enligt tidningen har man beordrat spelarna att följa ett träningsschema och väga sig varje dag.

Barça har varit tydlig med att spelarna hela tiden ska ligga runt sin ideala matchvikt. Enligt AS har spelarna i snitt gått upp ungefär ett kilo, vilket är ”acceptabelt”.

Klubbens fysteam har satt två kilos viktuppgång som en gräns och följer utvecklingen noggrannt.