Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Klubben ser bara löjliga ut – det var en katastrof”

Barcelona måste förbereda sig för ett Messi-avsked, menar Victor FontFoto: JOAN MONFORT / AP TT NYHETSBYRÅN
Neymars övergång till Barça sprackFoto: FRANCOIS MORI / AP TT NYHETSBYRÅN

Neymar-affären sprack – och Lionel Messi uppges kunna lämna inom om ett år.  

Nu får FC Barcelona stark kritik av Victor Font, mannen som siktar på att ta över klubben.

– Barcelona ser bara löjliga ut efter allt med Neymar. Jag var förvånad över försöken att värva honom, hur de gjorde det och hur det gick till slut. Det var en katastrof. 

Victor Font är inte nådig i sin kritik mot Barcelona-ledningens agerande den senaste tiden. Font driver just nu en kampanj för att ta över ordförandeskapet till den katalanska klubben, så det ligger förstås i hans intresse att få den nuvarande styrelsen att framstå som oduglig. 

Font är hursomhelst tveksam till att klubben gjorde ett försök att värva tillbaka anfallsstjärnan Neymar. 

– Det finns inget projekt. Vi försvarar Dembelé, men sedan inkluderar vi honom i Neymar-affären. Det måste finnas ekonomisk transparens i klubben. 

– Neymar-eran är över. Att ta tillbaka honom skulle bara vara för att hjälpa honom kortsiktigt. 

Oron för Lionel Messi

Under torsdagen kom uppgifter som pekade på en klausul i Lionel Messis kontrakt, som går ut 2021. Klausulen ska göra att Messi har möjlighet att ta beslutet att lämna efter varje avslutad säsong, vilket kan göra att argentinaren tackar för sig redan nästa år. 

– Jag är orolig över hur det blir när Messi lämnar. Och just nu oroar jag mig för hur vi ska hålla honom nöjd, vi måste se till att han har det bästa möjliga laget runt sig.