Luis Suárez har skrivit på för Barcelona. Foto: Matilde CampodonicoLuis Suárez har skrivit på för Barcelona. Foto: Matilde Campodonico
Luis Suárez har skrivit på för Barcelona. Foto: Matilde Campodonico
Suárez blev - om möjligt - ännu mer känd efter bitskandalen i VM. Foto: Tony GentileSuárez blev - om möjligt - ännu mer känd efter bitskandalen i VM. Foto: Tony Gentile
Suárez blev - om möjligt - ännu mer känd efter bitskandalen i VM. Foto: Tony Gentile

Klart: Luis Suarez är klar för FC Barcelona

Publicerad

Sommarens största transferaffär är ett faktum.

Barcelona har bekräftat att Luis Suarez har skrivit på ett femårskontrakt med klubben.

– Den här klubben gjorde allt de kunde för att få mig att stanna, men att spela och leva i Spanien, där min frus familj lever, är en livslång dröm och ambition, säger Suarez i ett uttalande på Liverpools hemsida.

Luis Suarez har trots bitskandalen i VM varit sommarens hittills största transfersnackis.

Efter många turer har storklubben Barcelona till slut lyckats ro hem Suarez till sitt stjärnbygge.

27-åringen kommer att ansluta till den katalanska klubben under nästa vecka för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen.

Barcelona ger stjärnan tröjan nummer nio – samma som Zlatan hade under sin tid i La Liga.

"Nu är det rätt tajmning"

Suarez om flytten:

– Det är med ett tungt hjärta som jag lämnar Liverpool för ett nytt liv och nya utmaningar i Spanien. Både jag och min familj har blivit förälskade i den här klubben och i staden.

– Jag hoppas ni kan förstå varför jag tagit det här beslutet. Den här klubben gjorde allt de kunde för att få mig att stanna, men att spela och leva i Spanien, där min frus familj lever, är en livslång dröm och ambition. Nu är det rätt tajmning, säger Suarez i ett uttalande på Liverpools webbplats.

Även om uppgifterna om prislappens storlek skiljer sig så handlar det inte om en billig affär.

Enligt engelsk press har Barcelona betalat Suarez övergångsklausul på 870 miljoner kronor, medan spanska källor talar om en övergångssumma på cirka 750 miljoner kronor.

Avstängd till november

Suarez inledde sin seniorkarriär i Club Nacional i den uruguayanska ligan 2005 innan han värvades till den holländska Eredivisie sommaren 2007.

2011 köpte Liverpool loss målgöraren från Ajax för cirka 250 miljoner kronor.

Men några matcher i Spanien blir det inte för 27-åringen för än i november.

Suarez avtjänar just nu en fyra månader lång avstängning efter att ha bitit italienske försvararen Giorgio Chiellini under VM. Ett försök att minska straffet avslogs i går av FIFA.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag