Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kärleksfrågan som ställer Isak totalt

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Här är frågan som ställer Alexander Isak helt. 

I Youtubeserien The Conference Call får det svenska stjärnskottet frågor om jämförelsen med Zlatan, vem som är hans bästa vän i La Real – och om han har någon speciell att dela livet med just nu.

– Jag är singel, säger Isak med ett skratt.  

Alexander Isak har haft en dalande säsong hittills. Anfallaren var given i startelvan i Real Sociedad i början av säsongen men har under de senaste veckorna fått nöta bänk.

Förra säsongen var en stark sådan för 21-åringen där han peakade genom att göra två mål borta mot Real Madrid i Spanska Cupen.  

Nu medverkar Isak i intervjuserien The Conference Call på Youtube, där unga stjärnskott i fotboll och amerikansk fotboll får frågor om allt mellan himmel och jord.

”Det är lugnt”

Något Isak definitivt fick erfara. 

För plötsligt kommer frågan som får honom att brista ut i skratt. 

”Är du singel, eller är du upptagen?”. 

Isak skakar på huvudet. 

– Jag är singel, jag är singel. 

Reportern frågar om hon gjorde Isak nervös, men svensken nekar, alltjämt med ett leende på läpparna. 

– Nej då, det är lugnt. Jag är 21 år och singel. 

Jämförs med Zlatan

Den 21-årige landslagsstjärnan får även frågor om jämförelsen mellan honom och en annan svensk storstjärna – Zlatan Ibrahimovic. Men Isak stör sig inte på jämförelsen. 

– Jag har hört det sen jag var 17 år gammal. Personlighetsmässigt är jag helt annorlunda. Jag tror mer att det är en mediagrej, för jag vill vara mig själv. Zlatan är den störste Sverige har haft och jag försöker bara gör mitt bästa. För mig är det inte viktigt att jämföras med honom. Det är en rolig grej som ger mig extra motivation, säger Isak och pekar sedan ut vem han har kommit närmast i Real Sociedad. 

– Adnan Januzaj är min bästa polare på planen. I laget har vi inte så många spelare med utländsk bakgrund och han kommer från Belgien. 

Alexander Isak har den här säsongen noterats för ett mål och en assist på tio tävlingsmatcher.