Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/PANORAMIC IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/PANORAMIC IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/PANORAMIC IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: Darko Vojinovic / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: Darko Vojinovic / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Darko Vojinovic / AP TT NYHETSBYRÅN

Karim Benzema är insyltad i nya rättsfall

Publicerad

Det fortsätter att storma kring Karim Benzema.

Han är fortsatt misstänkt för att ha utpressat landslagskamraten Mathieu Valbuena.

Och nu är han enligt La Liberation indragen i en utredning gällande pengatvätt och knarksmuggling.

Det senaste halvåret har varit minst sagt stormigt för den franska landslagsanfallaren Karim Benzema. I november frankom det uppgifter om att Benzema ska ha kommit över en sexvideo där hans landslagskollega Matheiu Valbuena medverkar.

Benzema misstänks då tillsammans med en vän ha försökt utpressa Valbuena genom att hota med att publicera videon. Under fallets gång så utfärdades ett förbund mot att Benzema skulle få komma nära Valbuena, ett beslut som hävdes i förra veckan.

Trots det är Benzema fortsatt under utredning i fallet där det talades om att han riskerade upp till fem års fängelse.

Indragen i ny härva

Och nu är han indragen i ännu en härva.

Det är den franska tidningen La Liberation som skriver kort på sin hemsida om att Benzema har hörts som ett vittne i en utredning gällande pengatvätt och knarksmuggling.

Benzema, hans innersta cirkel av vänner och ett bolag de startat tillsammans ska enligt tidningen ha kopplingar till den organiserade brottslighet som misstänks för pengatvätten och knarksmugglingen.

En källa säger till tidningen att: "Benzema har förlorat mycket pengar" på det här.

Riskerar att missa EM

Det har funnits ett stort frågetecken kring Benzemas medverkan på hemma-EM i sommar efter att sexvideoskandalen med Valbuena flöt upp till ytan. Den senaste rättshärvan som han nu är involverad i lär inte öka Real Madrid-anfallarens chanser att figurera i Didier Deschamps manskap i EM-slutspelet.

La Liberation avslutar sin artikel med att en längre version kommer under onsdagen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag