Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kaotiska minuten: ”Bisarr situation”

Eder Militao.
Foto: C More
Militao får bollen på handen och domaren dömer straff.
Foto: C More

Parodiska scener i Spanien.

Domaren blåste först straff för Real Madrid, men efter VAR-granskning kom beskedet:

Straff för... Sevilla.

– Vilken bisarr situation, säger experten Marcelo Fernández i C More.

Efter 0-0 mellan Barcelona och Atlético Madrid på Camp Nou var allt uppdukat för Real Madrid.

De regerande mästarna hade allt i egna händer inför sina fyra återstående matcher. Fyra segrar och ligatiteln skulle vara hemma.

Men under söndagskvällen kom plumpen direkt.

Hemma mot Sevilla stod det länge 1-1, men med kvarten kvar att spela trodde de flesta att Karim Benzema, som för övrigt gjorde 1-0-målet för Real, fixat fram ett guldläge för ett sent ledningsmål.

Fransmannen hade nämligen gjorts ner i straffområdet av andalusiernas målvakt Yassine Bounou och domaren pekade mot straffpunkten.

Men lyckan skulle bli kortvarig.

– Men vad hände i det andra straffområdet? Herregud, säger kommentatorn Adam Pinthorp i C Mores sändning.

I VAR-rummet hade man upptäckt en situation i Sevillas straffområde, en situation som uppstod precis innan Real Madrid stormade frami den kontring som föranledde Benzemas fall. Efter granskningen kom beskedet: Straff till Sevilla.

Bisarra scener i spanska toppmötet

Reprisbilderna visade tydligt att bollen tagit på Real-spelaren Eder Militaos hand och Sevilla fick, i stället för hemmalaget, chansen från elva meter. Ivan Rakitic förvaltade den på bästa sätt och 2-1 till gästerna var ett faktum.

– Vilken sekvens. Jag är alldeles svettig... vilken bisarr situation, säger experten Marcelo Fernández.

Toni Kroos kvitterade på tilläggstid, men räkna med att det är rejält besviket i de vita delarna av Madrid. I och med krysset misslyckades man med att skapa sig momentum i den rafflande toppstriden.

Stadsrivalen Atlético Madrid toppar, med tre omgångar kvar att spela, alltjämt tabellen – två poäng före Real Madrid och Barcelona samt sex poäng före Sevilla.