Kaotiska minuten: ”Bisarr situation”

Eder Militao.
Foto: C More
Militao får bollen på handen och domaren dömer straff.
Foto: C More

Parodiska scener i Spanien.

Domaren blåste först straff för Real Madrid, men efter VAR-granskning kom beskedet:

Straff för... Sevilla.

– Vilken bisarr situation, säger experten Marcelo Fernández i C More.

Efter 0-0 mellan Barcelona och Atlético Madrid på Camp Nou var allt uppdukat för Real Madrid.

De regerande mästarna hade allt i egna händer inför sina fyra återstående matcher. Fyra segrar och ligatiteln skulle vara hemma.

Men under söndagskvällen kom plumpen direkt.

Hemma mot Sevilla stod det länge 1-1, men med kvarten kvar att spela trodde de flesta att Karim Benzema, som för övrigt gjorde 1-0-målet för Real, fixat fram ett guldläge för ett sent ledningsmål.

Fransmannen hade nämligen gjorts ner i straffområdet av andalusiernas målvakt Yassine Bounou och domaren pekade mot straffpunkten.

Men lyckan skulle bli kortvarig.

– Men vad hände i det andra straffområdet? Herregud, säger kommentatorn Adam Pinthorp i C Mores sändning.

I VAR-rummet hade man upptäckt en situation i Sevillas straffområde, en situation som uppstod precis innan Real Madrid stormade frami den kontring som föranledde Benzemas fall. Efter granskningen kom beskedet: Straff till Sevilla.

Bisarra scener i spanska toppmötet

Reprisbilderna visade tydligt att bollen tagit på Real-spelaren Eder Militaos hand och Sevilla fick, i stället för hemmalaget, chansen från elva meter. Ivan Rakitic förvaltade den på bästa sätt och 2-1 till gästerna var ett faktum.

– Vilken sekvens. Jag är alldeles svettig... vilken bisarr situation, säger experten Marcelo Fernández.

Toni Kroos kvitterade på tilläggstid, men räkna med att det är rejält besviket i de vita delarna av Madrid. I och med krysset misslyckades man med att skapa sig momentum i den rafflande toppstriden.

Stadsrivalen Atlético Madrid toppar, med tre omgångar kvar att spela, alltjämt tabellen – två poäng före Real Madrid och Barcelona samt sex poäng före Sevilla.