Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kan straffas hårt efter hatramsor mot stjärnan

Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: SUSANA VERA / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: SUSANA VERA / REUTERS BILDBYRÅN

Delar av Atlético Madrids publik ropade ”Griezmann, dö!” när fransmannen återvände till Madrid i söndags.

Nu har ramsorna anmälts till spanska fotbollförbundet, enligt radiokanalen Cadena COPE.

Nu riskerar Atlético att straffas med tomma läktare. 

Efter en lång och infekterad övergångssaga blev Antoine Griezmann till slut klar för Barcelona i somras. Efterspelet till övergången blev rörigt. 

Atlético Madrid stämde Barcelona på 200 miljoner kronor med hänvisning till att Barcelona kontaktat Griezmann och hans representanter redan i mars, innan en klausul i fransmannen sänkte övergångssumman från 1,2 till en miljard kronor. 

I söndags var Griezmann tillbaka på Wanda Metropolitano - nu som Barcelonas spelare.

Och mottagandet blev allt annat än varmt. Redan innan avspark buades Griezmann ut när speakern läste upp fransmannens namn sist i Barcelonas laguppställning. Publiken fortsatte sedan att visa missnöje med 28-åringen varje gång han hade bollen under matchen.

Atlético kan straffas efter hatramsorna

Enligt Cadena COPE skanderade vissa delar av publiken ”Griezmann, dö!” under delar av matchen, vilket nu har anmälts till förbundet.

Enligt programet El Partidazo riskerar Atlético Madrid nu kan straffas med spel inför tomma läktare för ramsorna, men att det troligaste straffet ”bara” är böter. 

Barcelona vann söndagens stormöte med 1-0. Leo Messi gjorde gästernas mål i den 86:e minuten, framspelad av Luis Suarez. Antoine Griezmann spelade 90 minuter, hade en bra målchans men fick lämna planen mållös.