Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kan sparkas – pekas nu ut som ersättaren

Zinedine Zidane återvände till Real Madrid i mars.Foto: KERIM OKTEN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Xabi Alonso.Foto: BERND FEIL/M.I.S. / IMAGO/MIS IMAGO SPORTFOTODIENST
José Mourinho.Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Massimiliano Allegri.Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Real Madrids president Florentino Pérez funderar på om Zinedine Zidane borde sparkas.

Enligt Mundo Deportivo vill Pérez i sådana fall ersätta tränaren med Xabi Alonso, som lämnat klubben för Real Sociedads B-lag.

– Om jag skulle läsa allt som står i tidningarna skulle jag inte vara här, säger Zidane på en presskonferens under lördagseftermiddagen.

Real Madrid åkte på en tung förlust i Champions League-premiären mot Paris Saint-Germain i onsdags. Trots att motståndarna saknade sin offensiva stjärntrio Kylian Mbappé, Neymar och Edinson Cavani blev ”Los Blancos” förödmjukade med 3-0.

Nu rapporterar Mundo Deportivo att klubbens president Florentino Pérez redan under försäsongen började fundera på om Zinedine Zidane verkligen var rätt tränare för att leda klubbens ”revolution” framåt.

Enligt tidningen står Real Madrid inför ett projekt som går ut på att föryngra och byta ut de äldre ledarna i laget som tappat viljan att vinna. De ska ersättas med yngre spelare som Eden Hazard och framöver även Kylian Mbappé. 

Foto: LIEWIG CHRISTIAN/ABACA / LIEWIG CHRISTIAN/ABACA STELLA PICTURES

Alonso har mer karaktär

Tidningen skriver också att Pérez sagt till personer som står nära honom att klubben gjorde fel som lät Xabi Alonso lämna under sommaren och att han är tränaren som borde ersätta Zidane. Alonso blev ungdomstränare i Real Madrid när han avslutade spelarkarriären 2017 men i somras lämnade han och tog över Real Sociedads B-lag i tredjedivisionen.

Enligt Mundo Deportivo säger Pérez också att Xabi Alonso har mer karaktär än den andre före dette storspelaren Raúl som hittills gått i Zidanes fotspår och tränar klubbens B-lag. 

– Jag känner mig stark. Jag kommer ge allt till den sista minuten, tills någon inte ger mig möjligheten att fortsätta, säger Zinedine Zidane under lördagen.

– Jag känner mig inte ifrågasätt här, tvärtom. Om jag skulle bli det en dag, då är det dags att lämna.

Mourinho, Allegri och Raúl alternativ

Samtidigt rapporterar Marca att Pérez har tre alternativ till vem som ska ta över tränarskapet men har inte Xabi Alonso på sin lista. Tidningen nämner de båda arbetslösa tränarna Massimiliano Allegri, senast i Juventus, och José Mourinho som fick sparken av Manchester United i vintras. Det tredje alternativet är just Raúl.