Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kan offra stjärnorna för att få tillbaka Neymar

Neymar vill tillbaka till Barcelona.Foto: BENOIT TESSIER / REUTERS BILDBYRÅN
Antoine Griezmann gratuleras av Lionel Messi efter ett mål mot Villarreal.Foto: JOSE MIGUEL FERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

För tre år sedan lämnade Neymar Barcelona.

Nu kan klubben erbjuda Antoine Griezmann och Ousmane Dembélé till Paris Saint-Germain för att få tillbaka honom.

”Barça kommer försöka minska sin utgift genom att ta med spelare i övergången”, skriver spanska AS.

För tre år sen valde den nu 28-årige Neymar att lämna Barcelona för Paris Saint-Germain.

Efter en kort tid i den franska klubben började det dock spridas uppgifter om att han ville tillbaka till Barcelona och nu kan den katalanska klubben ha en plan för att det ska hända.

Spanska AS skriver att Barcelona kan erbjuda Antoine Griezmann och Ousmane Dembélé till PSG för att värva tillbaka Neymar.

Något som ska underlätta en affär mellan klubbarna är också att Neymar redan fått godkänt att lämna PSG. 

”Den brasilianska stjärnan har nått en överenskommelse med PSG för att underlätta sitt uttåg och återvända till Barça nästa säsong om den katalanska klubben kan finna medel som får det att ske”, skriver AS.

Så ska Barcelona värva Neymar

Tidningen fortsätter:

”Pakten mellan Neymar och Paris-laget nåddes efter att Barcelonas försök att värva honom misslyckades förra säsongen.”

Man skriver också att lönen som Barcelona kom överens om med Neymar förra sommaren kommer vara densamma. Priset för att köpa honom från PSG kommer vara omkring 170 miljoner euro – nästan 1,8 miljarder svenska kronor.

För att få ner priset tvingas Barcelona då dumpa två av sina stjärnor.

”Barça kommer försöka minska sin utgift genom att ta med spelare i övergången och fresta PSG med högprofilerade stjärnor med mycket potential. Fransmännen Griezmann och Dembélé är troliga alternativ”, skriver AS.

Neymar har gjort 18 mål och 10 assist på 22 matcher för PSG den här säsongen. 13 av målen kom i Ligue 1, som avslutades när coronapandemin bröt ut.