Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kan offra en miljard (!) för att dumpa floppen

Coutinho.Foto: BAGU BLANCO/BPI/REX / BAGU BLANCO/BPI/REX/IBL REX FEATURES
Foto: LEE SMITH / BILDBYRÅN REUTERS

För två år sedan kostade han 1,8 miljarder.

Sedan dess har det mesta gått fel för Philippe Coutinho.

Nu är Barcelona redo att rea ut brassen och samtidigt göra en miljardförlust på affären, uppger Sport

Efter att blivit en av tidernas dyraste spelare när han i januari 2018 bytte Liverpool mot Barcelona har det gått tungt för Coutinho.

Den offensive mittältaren hade svårt att ta en ordinarie tröja under sin tid i klubben, och sedan i somras är han utlånad till Bayern München.

I låneavtalet mellan Barça och Bayern finns en klausul som ger den tyska klubben en möjlighet att köpa loss Coutinho för en dryg miljard i sommar. 

Enligt tidningen Sport, baserad i Barcelona, har Bayern München nu bestämt sig för att inte utnyttja utköpsklausulen. 

Det har i sin tur fått flera Premier League-klubbar att vakna till liv.

Enligt Daily Mail är Chelsea, Tottenham, Manchester United och Liverpool alla intresserade av att värva Coutinho i sommar.

Barcelona redo att göra miljardförlust 

Men då skulle det inte bli tal om någon miljard i övergångssumma.

Barcelona ska vara redo att släppa Coutinho för knappt 700 miljoner kronor - vilket i så fall skulle innebära en förlust på sisådär 1,1 miljarder kronor på två och ett halvt år. 

Enligt Daily Mail ligger Chelsea i pole posistion i förhandlingarna med Barcelona.

Klubbens manager Frank Lampard uppges vara en stor beundrare av Coutinhos kvaliteter. Lampard och Chelsea har dessutom ett välfyllt bakkonto efter att inte ha fått värva spelare under de två senaste transferfönstren. 

All europeisk toppfotboll är för tillfället pausad på obestämd tid med anledning av coronavirusets spridning i världen. Innan säsongen avbröts hann Coutinho göra nio mål och åtta assist på 32 matcher för Bayern München.