Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kan lämna Barça gratis efter bråket

Leo Messi. Foto: PRESSINPHOTO / ICON SPORT BILDBYRÅN
Barcelona sportchef - och Messis tidigare lagkamrat - Eric Abidal.Foto: REMY DE LA MAUVINIERE / AP
Arturo Vidal, Luis Suarez och leo Messi. Foto: TONI ALBIR / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Den öppna konflikten mellan Lionel Messi och Barcelonas sportchef Eric Abidal kan ha äventyrat Messis framtid i klubben. 

Nu kommer nu uppgifter som redgör för att argentinaren kan vara på väg att lämna Barcelona.  

Enligt El Pais så finns det en klausul i Messis kontrakt som möjliggör att argentinaren kan lämna Barcelona – gratis. Liknande kontrakt ska ha funnits med Carles Puyol och Andreas Iniesta och beskrivs som ”lojalitetsbaserade kontrakt” som bygger på spelarens kärlek till klubben. 

Men även om någon av klubbarna skulle lyckas locka över Messi, utan att betala något, så skulle det inte vara gratis. Gazzetta Dello Sport estimerar att Messi skulle kosta någonstans mellan 530 och 890 miljoner i lön – årligen. 

Bland de klubbar som tidningen pekar ut som tänkbara destinationer återfinns bägge Manchesterklubbarna, Paris Saint-Germain, Juventus och Inter. 

Messi: ”För tillfället för vi inga diskussioner”

Messi kommenterade den tämligen unika kontraktsklausulen i en intervju med spanska Sport i september 2019.

– Klausulen och pengarna betyder ingenting för mig. Det viktigaste är att det är ett vinnande projekt, det är uppenbart. För tillfället för vi inga diskussioner om någon kontraktförnyelse, sade Messi då.