Foto: MANU FERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: MANU FERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MANU FERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: NURPHOTO - S / XAVIER BONILLA/NURPHOTO/SIPA USA SIPA USAFoto: NURPHOTO - S / XAVIER BONILLA/NURPHOTO/SIPA USA SIPA USA
 Foto: NURPHOTO - S / XAVIER BONILLA/NURPHOTO/SIPA USA SIPA USA

Kan byta namnet – för Messis skull

Publicerad

Barcelona gör allt för att få behålla Lionel Messi.

Nu hävdar Daily Mail att man är redo att bryta en sextio år gammal tradition om det innebär att argentinaren stannar. 

Det finns gott om intresse för Lionel Messi, men Barcelona har ständigt avvisat alla försök till bud. Redan i juli fick vi höra att argentinaren förlängt sitt kontrakt till och med 2021 – detta har dock aldrig blivit officiellt bekräftat. I stället har Barcelona varit öppna med att inget kontrakt är påskrivet ännu. 

– Vi har haft ett problem med schemat bara. Han gifte sig, sen åkte han till Japan och så var det touren. När han kom tillbaka sen hade vi supercupen, ligastarten, resan till Monaco, har Barcelonas ordförande Josep Bartomeu sagt.

Redo att betala 800 miljoner direkt

Samtidigt samlar Manchester City kraft för att megabud. Enligt spanska AS är Premier League-jättarna redo att betala fyra miljarder kronor för stjärnan. 

Men Barcelona har ett motdrag klart. De tänker erbjuda ett avtal som innebär att Messi får en osannolik så kallad sign on-bonus. När han väl fört penna till papper kan Messi räkna in en direkt utbetalning på 800 miljoner kronor, hävdar Daily Mail. Till detta kan han addera en veckolön på ungefär fem miljoner kronor. 

Barcelona kan byta namn

Sanslösa summor – även för Barcelona. Men även där har man en plan, en plan som kanske sticker i ögonen på hardcore-fansen. 

Daily Mail hävdar att klubben är beredda att sälja namnrättigheterna till sin anrika stadion Camp Nou i utbyte mot ett miljardbelopp. Camp Nou har hetat Camp Nou ända sedan 1957. 

Daily Mail påstår att Barcelona kan tjäna upp till 1,8 miljarder på att sälja namnrättigheterna. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag