Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kan byta namnet – för Messis skull

Foto: MANU FERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: NURPHOTO - S / XAVIER BONILLA/NURPHOTO/SIPA USA SIPA USA

Barcelona gör allt för att få behålla Lionel Messi.

Nu hävdar Daily Mail att man är redo att bryta en sextio år gammal tradition om det innebär att argentinaren stannar. 

Det finns gott om intresse för Lionel Messi, men Barcelona har ständigt avvisat alla försök till bud. Redan i juli fick vi höra att argentinaren förlängt sitt kontrakt till och med 2021 – detta har dock aldrig blivit officiellt bekräftat. I stället har Barcelona varit öppna med att inget kontrakt är påskrivet ännu. 

– Vi har haft ett problem med schemat bara. Han gifte sig, sen åkte han till Japan och så var det touren. När han kom tillbaka sen hade vi supercupen, ligastarten, resan till Monaco, har Barcelonas ordförande Josep Bartomeu sagt.

Redo att betala 800 miljoner direkt

Samtidigt samlar Manchester City kraft för att megabud. Enligt spanska AS är Premier League-jättarna redo att betala fyra miljarder kronor för stjärnan. 

Men Barcelona har ett motdrag klart. De tänker erbjuda ett avtal som innebär att Messi får en osannolik så kallad sign on-bonus. När han väl fört penna till papper kan Messi räkna in en direkt utbetalning på 800 miljoner kronor, hävdar Daily Mail. Till detta kan han addera en veckolön på ungefär fem miljoner kronor. 

Barcelona kan byta namn

Sanslösa summor – även för Barcelona. Men även där har man en plan, en plan som kanske sticker i ögonen på hardcore-fansen. 

Daily Mail hävdar att klubben är beredda att sälja namnrättigheterna till sin anrika stadion Camp Nou i utbyte mot ett miljardbelopp. Camp Nou har hetat Camp Nou ända sedan 1957. 

Daily Mail påstår att Barcelona kan tjäna upp till 1,8 miljarder på att sälja namnrättigheterna. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!