Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kallas till krismöte – efter Messis attack

Foto: JOAN VALLS / CORDON PRESS BILDBYRÅN
Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: DAVE WINTER / ICON SPORT / DAVE WINTER / ICON SPORT BILDBYRÅN

Lionel Messi gick under tisdagen till attack mot Barcelonas sportchef Eric Abidal, och dennes uttalande i Sport. 

Barcas svar? 

Krismöte – med Abidal.

Barcelonas klubbpresident, Josep Maria Bartomeu, är den som har kallat Eric Abidal till krismöte efter Messis Instagraminlägg, enligt spansk media. Bland annat ska fransmannens framtid i storklubben diskuteras.

I Messis Instagraminlägg efterfrågar han att den sportsliga ledningen ska ta ansvar för deras beslut – en direkt passning till Abidal. 

”Jag tycker helt ärligt inte om att göra de här sakerna men jag tycker att alla måste ta sitt ansvar för sina egna uppgifter och ta hand om sina egna beslut. Spelarna tar sitt ansvar för det som händer på planen, och vi är de första att erkänna när det inte går bra. De som är ansvariga för den sportsliga ledningen måste också ta sitt ansvar och framför allt för besluten de tar”, skrev Messi.

Abidal: ”Det fanns problem”

Messis inlägg var ett svar till sportchefens uttalande i Sport, där han bland annat anklagade spelare för att inte ha jobbat hårt under tidigare tränaren Ernesto Valverde.

– En del spelare var inte nöjda och jobbade inte hårt för laget. Det fanns också problem med den interna kommunikationen, säger Abidal i intervjun med Sport.

Eric Abidal, som tidigare varit spelare i Barça, tog över som sportchef i Barcelona efter Roberto Fernandez i juni 2018.

Under onsdagseftermiddagen fick nye Barça-tränaren Quique Setién frågor om turbulensen.

– Det är problem i varenda klubb. Men fråga inte mig om dem. Det här berör inte mig. Jag fokuserar bara på mitt jobb. Jag har inte tid för de här problemen, mitt fokus ligger på fotbollen, säger han inför cupkvartsfinalen mot Athletic Bilbao.