Isak historisk målskytt – tangerar Zlatans rekord

Alexander Isak har gjort 16 mål för Real Sociedad i La Liga i år.
Foto: XUMPLO / BILDBYRÅN
Zlatan gjorde 16 mål för Barcelona säsongen 2009/2010.
Foto: CLAUDIO BENEDETTO/LIVEMEDIA/SHUT / CLAUDIO BENEDETTO/LIVEMEDIA/SHUT SHUTTERSTOCK

Alexander Isak är glödhet.

Svensken gjorde två mål på tio minuter i hemmamatchen mot Valladolid – mål nummer 15 och 16 i La Liga den här säsongen.

– Jag är väldigt nöjd med honom men framför allt med matchen som hela laget gjorde, säger tränaren Imanol Alguacil på presskonferensen efter matchen.

Alexander Isak byttes ut med en skadekänning mot Atlético Madrid i onsdags men var tillbaka på planen under söndagskvällen när Real Sociedad tog emot Valladolid.

Och han behövde inte många minuter för att göra mål.

I den sjätte minuten vände Isak runt i utkanten av straffområdet och skruvade in ledningsmålet för Real Sociedad i det bortre hörnet.

Bara tio minuter senare var det dags igen och Isak gjorde 2-0 för Real Sociedad. Han fick bollen i andra delen av straffområdet och placerade behärskat in bollen via den vänstra stolpen.

Alexander Isak historisk

De två målen innebär att Alexander Isak nu har tangerat Zlatan Ibrahimovic som den bäste svenske målskytten någonsin under en säsong i La Liga med sina 16 mål.

Alexander Isak byttes ut i halvtid efter sina båda mål och matchen slutade 4-1 till Real Sociedad.

– Han ville fortsätta på planen men jag föredrog att vara försiktig eftersom han gick ut med en skada förra matchen, även om han ville stanna på planen med sina lagkamrater. Jag ville inte riskera något eftersom jag vet att jag kommer behöva honom i nästa omgång, säger tränaren Imanol Alguacil på presskonferensen enligt matchen enligt El Desmarque.

– Jag är väldigt nöjd med honom men framför allt med matchen som hela laget gjorde. Utan sina lagkamrater skulle inte ”Alex” kunna göra det han gjorde.