Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det var brutalt – min familj började gråta”

Foto: MANU FERNANDEZ / POOL / EPA AP POOL
Foto: NICK POTTS / STELLA PICTURES / PA

Lionel Messi har gjort klart att han vill lämna FC Barcelona. 

Men klubben vägrar släppa honom – och nu bekräftar stjärnan för Goal att han stannar kvar i ytterligare ett år.

– Jag skulle aldrig dra Barça inför rätta, säger Messi.  

Den argentinska stjärnan meddelade förra veckan Barças ledning att han ville lämna klubben. Enligt Messi finns det en klausul i kontraktet som gör det möjligt för honom att lämna gratis redan nu, trots att avtalet går ut först 2021. 

Barcelona hävdar dock att Messi var för sent ute, och att den enda möjligheten för honom att lämna är att en annan klubb köper honom. 

Manchester City har uppgetts vara intresserade av att värva argentinaren, men problemet är att Messis kontrakt innehåller en utköpsklausul på sju miljarder kronor. 

Barcelona har hotat att dra 33-åringen inför rätta, som i sin tur visat att han menar allvar med sin avsikt att lämna och struntat i att dyka upp på träningar. 

Leo Messi och Barcelona har bråkat om kontraktet

Parterna har bråkat kring detaljerna i kontraktet i över en veckas tid, och så sent som under fredagseftermiddagen hävdade agenten och pappan Jorge Messi att utköpsklausulen inte gäller och att hans son ska få lämna gratis. 

Men Barcelona ger inte med sig, och har dessutom stöd av La Liga i kontraktsfrågan. 

Och nu kommer en oväntad vändning i hela konflikten: Lionel Messi meddelar att han trots allt kommer att stanna kvar ytterligare ett år i Barcelona. 

– Jag var säker på att jag kunde lämna gratis, klubbpresidenten har alltid sagt att jag kunde bestämma mig vid slutet av säsongen. Nu håller de fast vid att jag inte sa det före 10 juni, när vi kämpade om La Liga-titeln då på grund av det här hemska coronaviruset, säger Messi till Goal

Messi: ”Min familj började gråta”

Argentinaren menar att han blir kvar i klubben ytterligare en säsong då ledningen står fast vid att enda anledningen för honom att lämna är om en klubb betalar sju miljarder kronor. 

– Det fanns en annan utväg och det var att gå till rättegång. Men jag skulle aldrig dra Barça inför rätta, det är klubben jag älskar och har gett mig allt sen jag lämnade. 

I intervjun med Goal berättar Messi också hur hans familj reagerade när han berättade för dem att han planerade att lämna klubben. 

– Det var ett brutalt drama. Hela min familj började gråta, mina barn ville inte lämna Barcelona och behöva byta skolor