Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Isaks succé – slog till med ett frisparksmål

Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: ALBERTO MOLINA / PRESSINPHOTO VIA WWW.I / IMAGO IMAGES/PRESSINPHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.DE

En assist och säsongens första ligamål från Alexander Isak räckte inte för Real Sociedad.

Laget tappade i stället sin 2–0-ledning till 2–2, vilket blev slutresultatet, mot Atlético Madrid.

Här om dagen gjorde Alexander Isak mål för sitt Real Sociedad i Europa Leagues gruppspel. Då blev han matchvinnare för laget mot Sturm Graz.

Nu har han byggt vidare på den fina form han även visade upp under det senaste landslagsuppehållet där han gjorde två mål.

I söndagens möte med Atlético Madrid gjorde svensken nämligen både assist och mål.

Först spelade han snyggt fram norrmannen och anfallskollegan Alexander Sörloth till 1–0. Detta då Isak i en snygg kontring spelade bollen på ett tillslag till sin fria medspelare som blev målskytt i den sjunde minuten.

Även i den andra halvleken gick det snabbt.

Då var Isak den som fick kliva fram till bollen när La Real tilldelats en frispark något till vänster i planen, en bit utanför straffområdet.

Han slog då en skruvad frispark som hittade den bortre burgaveln bakom Jan Oblak, även om skottet inte såg otagbart ut. 

Experten kritisk till målvaktens agerande

Men oturligt nog för hemmalagets målvakt studsade bollen till strax innan den kom fram till mål och slank in bakom honom.

– Det är en bra frispark. Men Oblak tar steget till höger, sen hinner han inte riktigt korrigera. Men det är klart att en målvakt av Oblaks dignitet ska ta den där bollen, sade C Mores expert Marcelo Fernández i sändningen.

Målet till 2–0 var Isaks första ligamål för säsongen. Tidigare har han gjort mål mot just Graz, samt PSV, i Europa League.

Men sedan tappade Real Sociedad de tre poängen och Isak rollen som matchvinnare. 

För med dryga timmen spelad reducerade Antoine Griezmann för Atlético Madrid. Detta strax innan Isak byttes ut i den 63:e minuten.

Därefter blev även Luis Suarez målskytt med dryga kvarten kvar till 2–2. Detta då anfallsveteranen både fixat en straff och slagit densamma i mål.

Målet blev matchens sista och efter det oavgjorda leder Real Sociedad fortsatt La Liga i en haltande tabell.

Neymar skyddas av polis