Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Detaljen i affären – Isak kan återvända

Alexander Isak. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Isak gjorde dundersuccé i Willem II under våren. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Affären är klar.

Real Sociedad har köpt loss det svenska stjärnskottet Alexander Isak från Borussia Dortmund, bekräftar nu La Liga-klubben. 

Enligt spanska uppgifter till SportExpressen kostar 19-åringen runt 80 miljoner kronor (7-8 miljoner euro).

– Jag har hört att de ger många unga spelare chansen, säger Isak på en presskonferens.

Succén i Willem II under vårsäsongen till trots ingick Alexander Isak inte i Borussia Dortmunds framtidsplaner.

Nu har den 19-årige svenske anfallaren i stället gjort klart med en ny klubb.

La Liga-klubben Real Sociedad köper loss honom från Dortmund för en summa om 7-8 miljoner euro - drygt 80 miljoner kronor, enligt spanska uppgifter till SportExpressen,  Alexander Isak skriver på ett femårskontrakt, som sträcker sig fram till 2024.

Tidiga uppgifter i spanska medier gjorde gällande att Borussia Dortmund har en återköpsklausul inskriven i kontraktet, något som inte offentligtgjorts. Men Dortmund skriver på Twitter att ”alla parter är överens om att hålla kontraktsdetaljerna hemliga”, men klubbens sportchef Michael Zorc säger att de ”kommer att följa hans insatser nära”. Och enligt spanska uppgifter till SportExpressen så har Dortmund skrivit in en återköpsklausul på 30 miljoner euro, drygt 320 miljoner kronor, en klausul de kan nyttja när de vill. 

 Jag är väldigt glad att dealen är klar och att jag är här. Det senaste halvåret har varit bra för mig och att avsluta med att få skriva på för Real Sociedad är en bra avslutning på säsongen. Jag ser fram emot näst säsong. Jag har hört mycket om klubben, de har många unga spelare och ger unga spelare chansen. Jag har spelat mot några, senast mot Spanien, och har även spelat med några i samma lag, säger Isak på en presskonferens med Real Sociedad. 

https://twitter.com/RealSociedad/status/1138794633360789506

Klart: Alexander Isak köps loss av Real Sociedad

Isak reste direkt till San Sebastian från Madrid efter Sveriges EM-kvalmatch mot Spanien i måndags.

– Jag visste innan matchen att jag skulle gå hit. Jag visste det. Men efter matchen var det klart att avsluta det hela och åka hit, säger Isak. 

Enligt uppgift anlände Isak tillsammans med förre Real Madrid-spelaren Predrag Mijatovic, som numera uppges arbeta tillsammans med agenten Vlado Lemic. 

Real Sociedad slutade på nionde plats i La Liga i fjol, tre poäng från sjundeplatsen som ger kvalspel till Europa League.

Alexander Isak blir klubbens fjärde svensk genom tiderna efter Håkan Mild, Mattias Asper och Agne Simonsson.

Isak: ”Det ska vara konkurrens”

I anfallet får Isak främst konkurrera med Willian José som i fjol mäktade med elva ligamål.

– Jag vet att det finns många bra spelare i laget, det är så det ska vara. Det ska vara konkurrens. Jag ska göra mitt bästa och jobba för en plats i laget, säger Isak.

– Det har alltid varit en dröm att spela i Spanien, jag tycker att La Liga är världens bästa liga. 

19-åringen har svarat för 13 mål och sju assist på 16 ligamatcher för Willem II i Nederländerna och mot Malta i Sveriges EM-kval hoppade Isak in och gjorde sitt första tävlingsmål när han satte 3-0 på volley.

Alexander Isak menade under onsdagens presskonferens att han inte satt upp något särskilt statistiskt mål han vill uppnå i Real Sociedad.

– För mig handlar det inte om att utlova siffror, det är att göra det bra på laget och hjälpa laget. Gör jag det bra kommer målen och allt det, så för mig är det är bättre att tala på planen än här. 

https://www.instagram.com/p/BynIpfUhvSV/