Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vändningen: Isak slår Zlatans rekord

Foto: JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOC / JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOC SHUTTERSTOCK
Foto: GIUSEPPE MAFFIA/NURPHOTO/SHUTTER / GIUSEPPE MAFFIA/NURPHOTO/SHUTTER SHUTTERSTOCK

Real Sociedads avgörande mål mot Osasuna ledde till förvirring.

Först såg det ut som att Alexander Isak skulle snuvas på Zlatan Ibrahimovics målrekord men sedan kom en vändning.

– Det här året har jag gjort 17 mål och jag är mycket nöjd med det, säger Alexander Isak till Real Soceidads Youtube-kanal.

Real Sociedad såg ut att behöva en seger borta mot Osasuna för att ta sig till Europa League och inte hamna i Europa Conference League nästa säsong.

Matchen var länge mållös men på en frispark i den 86:e minuten höll sig Alexander Isak framme och var med och såg till att bollen gick in i mål. Han sköt bollen i ribban innan den studsade ner på mållinjen och in i mål via Osasunas målvakt Juan Pérez.

Kritik mot beslutet

Målet registrerades som ett självmål och Alexander Isak fick därmed inte tillgodoräkna sig ett 17:e mål i La Liga den här säsongen. 

– Jag tycker det känns konstigt när målvakten får självmål, han försöker så klart rädda bollen…, säger experten Vicki Blommé i C More.

Hon får medhåll från Olof Lundh.

– Jag fattar inte att det kan bli självmål, säger Lundh.

Till sist tycktes La Liga också hålla med C More-studion. En stund efter matchens slut ändrades Alexander Isak till målskytt på ligans officiella hemsida. Det gör att Isak fick sitt 17 mål i La Liga 2020/2021 och det är ett mål mer än Zlatan Ibrahimovic gjorde för Barcelona säsongen 2009/2010.

– Jag är anfallare och mitt jobb är att göra mål. Det är så jag kan hjälpa laget på bästa sätt. Det här året har jag gjort 17 mål och jag är mycket nöjd med det, säger Isak i en intervju på Real Sociedads Youtube-kanal.

Real Sociedad till Europa League

1-0-segern gör att Real Sociedad slutar på femte plats i La Liga och tar sig till Europa League nästa säsong. Tack vare Villarreals sena tapp mot Real Madrid hade inte Real Sociedad behövt vinna matchen för att ta sig till Europa League men det avgörande målet var skillnaden mellan femte och sjätte plats.

– Vi led till slutet men de här matcherna är så och det kan man se på de andra matcherna också. Det var en väldigt svår match men vi kämpade till slutet och vi gjorde mål till sist, säger Alexander Isak.

– Att komma till Europa var ett av våra mål och vi är mycket nöjda med det vi har gjort.

Kristoffersson om EM-truppen: "Måste vara helt knäckt"