Foto: JAVIER ETXEZARRETA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: JAVIER ETXEZARRETA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JAVIER ETXEZARRETA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

John Guidettis sköna styrkebesked inför VM

Publicerad
Uppdaterad

Snacka om ett kanonsätt att inleda födelsedagen på.

På söndagsförmiddagen gjorde svenske John Guidetti sitt andra mål för säsongen när hans Alavés gästar Eibar.

Guidetti lossade högerkanonen strax utanför straffområdet och placerade in ledningsbollen redan efter fem minuters spel.

John Guidetti frös fast på bänken i Celta Vigo och lånades ut till seriekonkurrenten Alavés i januari.

Väl där har Guidetti - som dagen till ära fyller 26 år - stått för flera fina insatser som bland annat kröntes med mål borta mot Barcelona i slutet av januari.

Och på söndagsförmiddagen var det dags för John Guidetti att hitta nätet igen.

Fansen gratulerade svensken med en hemsnickrad skyltFoto: Viasat Sport.

Firade med spektakulär målgest

Borta mot Eibar på söndagsförmiddagen fick Guidetti åter chansen från start.

Han tackade för förtroendet med att smälla in matchens första mål redan efter fem minuter spel.

En Alavés-omställning ledde fram till att bollen hamnade hos Guidetti som var placerad utanför straffområdet. Han fick tillräckligt med tid för att rulla in bollen invid första stolpen.

Guidetti, som tillsammans med fästmön Sanna Dahlström nyligen fick sitt andra barn, firade målet genom att suga på tummen.

Resten av matchen förblev sedan mållös och Alavés kunde inkassera en viktig trepoängare i kampen om nytt kontrakt. John Guidetti fanns kvar på planen matchen igenom.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag