Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Isaks otroliga succé – slår till med hattrick

Foto: DANIEL FERNANDEZ / BILDBYRÅN
Foto: JAVIER ETXEZARRETA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: XUNPLO / BILDBYRÅN

Alexander Isak, 21, är stekhet.  

På 60 minuter slog han till med ett hattrick hemma mot Alavés. 

– Jag är väldigt nöjd över segern och glad över mitt första hattrick, säger Isak enligt Real Sociedads Twitterkonto. 

Alexander Isak är stekhet. Den svenske landslagsstjärnan har växlat upp ordentligt sedan årsskiftet i La Liga och radat upp mål. 

Under söndagens hemmmatch mot Alavés klev han fram och pangade in ledningsmålet, tre minuter innan halvtid. 

– Det finns ingen anledning att tro att han kommer stanna på tio mål, säger kommentatorn Adam Pinthorp i C More. 

Hattrick på 60 minuter

Och att stanna på tio mål ville förstås inte Isak. 

För precis i början av den andra halvleken spelade David Silva fram Alexander Isak som lyfte bollen förbi målvakten till 2-0. 

- Det är en enastående liten lyftning över Pacheco (Fernando, målvakt i Alavés), säger Adam Pinthorp. 

Minuter senare fullbordade den 21-årige stjärnsvensken sitt hattrick när han från nära håll styrde in 3-0. La Real-anfallaren har nu gjort makalösa nio mål på sex matcher. 

Totalt har Isak gjort 21 mål sedan han anslöt till La Liga. Det gör honom till den bäste svenske målskytten någonsin i den spanska ligan. Tidigare hade Henry Carlsson rekordet med 20 mål. Zlatan Ibrahimovic har gjort 16. 

”Väldigt nöjd över segern”

– Det är en enorm skillnad på honom nu, och speciellt sen Willian José lämnade. Han är förstavalet nu och det är rakare spel och fler intiativ, säger experten Hasse Backe i C More. 

Efter sitt hattrick byttes Alexander Isak ut och Real Sociedad vann matchen med klara 4-0. John Guidetti hoppade in när det återstod tio minuter men lyckades inte sätta avtryck. 

– Jag är väldigt nöjd över segern och glad över mitt första hattrick. Jag ser fram emot när jag får fira tillsammans med er på planen, säger Isak enligt Real Sociedads Twitterkonto. 

Succén har också gjort att diskussionen om den formstarke svensken är redo för större utmaningar. 

”Det enda vettiga är om Dortmund utnyttjar Isaks återköpsklausul när Haaland flyttar”, skriver ESPN-journalisten Leonardo Bertozzi på Twitter.  

https://twitter.com/RealSociedadEN/status/1363540983594577929https://twitter.com/AlexandraJonson/status/1363528496891514886