Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Isak åter målskytt efter tunga tiden

Foto: JOMA GARCIA/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK / JOMA GARCIA/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: JUAN CARLOS CARDENAS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Alexander Isak har brutit sin måltorka.

Via muren fick han in matchens första mål för Real Sociedad mot bottenlaget Levante i den 22:a minuten.

– Det där är ett väldigt förlösande mål för svensken, säger kommentatorn Adam Pinthorp i C More.

Efter målet vände Levante och vann matchen.

Alexander Isak har haft en tung höstsäsong och bara hittat nätet två gånger trots att han fått många chanser från start på topp för Real Sociedad.

Han avgjorde matchen mot nykomlingen Cádiz den 22 november men därefter har Isak gått mållös.

– Han har det tufft just nu, men det kanske har blivit en mental block för honom. Så fort han gör mål så kommer det lossna för honom för han är en klasspelare, sa El Diario Vascos krönikör Aitor Ansa till SportExpressen efter matchen mot Eibar där Isak stod för en jättemiss.

Alexander Isak målskytt mot Levante

Trots den svaga målformen fick Isak chansen på nytt borta mot Levante under lördagskvällen och då tog han hand om en frispark i den 22:a minuten. Isak försökte skruva bollen mot det bortre hörnet och den letade sig in i mål efter att ha styrt på motståndarnas mur.

– Om det har varit marginaler emot Alexander Isak ska det kanske vara marginaler med honom också, säger kommentatorn Adam Pinthorp i C More.

Målet blev det tredje för Isak i La Liga den här säsongen.

– Det där är ett väldigt förlösande mål för svensken, säger Pinthorp.

Glädjen över målet blev dock kortvarig för Real Sociedad eftersom Levante kvitterade när Roger Martí slog in en retur i den 28:e minuten.

Levante vände och vann

Det skulle också bli för förlust för Real Sociedad. I den 87:e minuten löpte sig Jorge de Frutos fri och placerade in 2-1 för hemmalaget. Därefter hade Isak ytterligare en farlig frispark men avståndet var längre den här gången och målvakten Aitor Fernández var med på noterna.

Förlusten gör att Real Sociedad ligger kvar på andra plats i La Liga och att Levante lämnar sin nedflyttningsplats och går upp på 14 poäng.

– Det gör ont att inte vinna men det väger inte så tungt när man har spelat bra. Det som fattas är beslutsamheten åt båda hållen, säger Real Sociedads mittfältare Mikel Merino till El Diario Vasco efter matchen.

Tränaren Imanol Alguacil håller med och hade ett meddelande till klubbens supportrar efter matchen.

– Budskapet som jag ger er är att ni ska fortsätta tro på laget eftersom åtminstone jag är lugn. Vi är inte så långt ifrån laget som vi var för en månad sedan, säger Alguacil på presskonferensen efter matchen enligt Mundo Deportivo.