Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tränaren sparkas – trots ligaledningen

Foto: HASSAN AMMAR / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: WALEED ALI / REUTERS BILDBYRÅN

Förlusten mot Atletico Madrid i spanska Supercupen blev droppen. 

Ernesto Valverde sparkas av FC Barcelona. 

Klubben bekräftar nu att han ersätts av den förre Real Betis-tränaren Quique Setien. 

Sommaren 2017 kom Ernesto Valverde till Barcelona från Athletic Bilbao och inledde säsongen 2017/18 med att gå obesegrade mellan augusti till januari 2018. Året avslutades med att Barcelona vann dubbeln, ligan och cupen. 

Men det fanns rejäl smolk i glädjebägaren från Champions League, då Barcelona slogs ut av Roma efter en jättevändning av italienarna. 

Den efterföljande säsongen blev mer av detsamma. Barcelona vann ligan, men slogs ut i Champions Leaguesemifinalen mot Liverpool som - likt Roma - stod för en monstervändning. 

Valverde sparkas av FC Barcelona

19 ligamatcher in på den här säsongen ligger Barcelona etta på 40 poäng, samma som rivalen Real Madrid och är vidare till slutspel i Champions League. 

Men missnöjet mot Valverde, som funnits en tid, har fortsatt gro och de har väldigt svag form den senaste tiden. 2-3-förlusten mot Atletico Madrid i spanska Supercupen nyligen verkar ha varit det som fick ledningen att ta beslutet att sparka Valverde. 

Under måndagskvällen kom uppgifter från flera håll att Valverde gjorde sitt i klubben. Något som nu är bekräftat. 

”Tack för allt Ernesto. Stort lycka till i framtiden”, skriver klubben på Twitter.

Barcelona ska enligt uppgift först ha tillfrågat klubblegendaren Xavi om han ville ta över som tränare, men han tackade nej. 

På sin hemsida skriver Barcelona att den förre Real Betis-tränaren Quique Setien tar över som ny huvudtränare. Kontraktet är skrivet till och med juni 2022. 

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1216846220578230273