John Guidetti. Foto: Rodriguez AlenJohn Guidetti. Foto: Rodriguez Alen
John Guidetti. Foto: Rodriguez Alen
Foto: Victor Lerena / Epa / TtFoto: Victor Lerena / Epa / Tt
 Foto: Victor Lerena / Epa / Tt

John Guidetti utbytt och missade straff

Publicerad

Celta Vigo höll på att göra en osannolik upphämtning i det andra semifinalmötet i spanska cupen. Då fixade John Guidetti straff och tog hand om den själv – men missade.

Celta Vigo förlorade det första semifinalmötet mot Sevilla i spanska cupen med hela 4-0. Trots det valde laget från Galicien att ställa upp med ett starkt lag. John Guidetti spelade från start, men det var hans anfallspartner Iago Aspas som var lyckosammast i upphämtningsjakten. Först gjorde spanjoren 1-0 efter 35 minuter, och 20 minuter senare gjorde samme man 2-0 för det taggade hemmalaget.

Två minuter senare försvårades dock läget betänkligt när Ever Banega reducerade för Sevilla. Därmed behövde Celta Vigo göra minst sex mål för att ta sig vidare.

Sevilla kvitterade i slutet

Trots det var det inget fel på moralen hos det ljusblå laget som fortsatte satsa framåt på den regntunga planen. Och tre minuter senare kunde de ha fått upp hoppet ytterligare. John Guidetti löpte sig då fri, petade bollen förbi Sevillas målvakt Sergio Rico och fälldes av densamme. Celtaspelarna ville få motståndarmålvakten utvisad, men domaren ansåg inte att det var en klar målchans och delade bara ut ett gult kort efter att ha pekat på straffpunkten.

Den svenske anfallaren valde själv att ta hand om straffsparken. Målvakten kastade sig åt sitt högra håll och Guidetti försökte placera bollen i det andra hörnet – men träffade stolpen.

12 minuter senare byttes svensken ut Josep Sene.

Innan matchen tog slut hann Sevilla med att fastställa slutresultatet till 2-2 genom inhopparen Yevhen Konoplyanka.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag