Foto: Denis DoyleFoto: Denis Doyle
 Foto: Denis Doyle
Foto: Victor Lerena / Epa / TtFoto: Victor Lerena / Epa / Tt
 Foto: Victor Lerena / Epa / Tt

John Guidetti hyllas: "Det var ett drömmål"

Publicerad

John Guidettis kanon ger eko i Spanien.

Svensken hyllas nu för sitt 2-1-mål som tog Celta Vigo till semifinal i spanska cupen.

– Det var ett drömmål som är typiskt för en stor fotbollsspelare, säger tränaren Eduardo Berizzo enligt Faro de Vigo.

John Guidetti har slagit till igen.

Och 2-1-målet borta mot Atlético Madrid är kanske svenskens mest uppmärksammade i karriären.

Celta Vigo var pressade till minst oavgjort borta mot Atlético Madrid i kvartsfinalen av spanska cupen när svensken slog till med ett skott från nästan 30 meter. Bollen letade sig upp i målvakten Miguel Angel Moyás vänstra kryss.

– Mitt mål var fantastiskt. Jag har försökt med sådana skott på träningar. Och nu när jag försökte under match så den gick in. Jag är väldigt nöjd, säger Guidetti efter matchen.

Målet ger eko i Spanien:

"Fantastiskt mål av Guidetti", slår As fast.

"Han var nog matchens spelare, tillsammans med 'Tucu' (Pablo Hernandez)" skriver Marca och fortsätter:

"Guidetti brydde sig inte om att det var flera meter från straffområdet – han fyrade i väg en missil som gick rakt in i mål, nära Moyás kryss".

"Ett drömmål"

Celta Vigo vann till slut med 3-2 och avancerade därmed till semifinal. Hemmatränaren Diego Simeone var dämpad efteråt – det är på dagen ett år sedan hans lag senast släppte in tre mål på hemmaplan. Då i kvartsfinal i cupen mot Barcelona.

Celta Vigos tränare Eduardo Berizzo var desto gladare.

– Det är säsongens viktigaste seger. När vi vinner på det här sättet är det en speciell tillfredsställelse att vara tränare för laget, slår han fast efteråt.

Och huvudtränaren tog tillfället i akt Guidetti lite extra – som är i fantastisk målform.

– Han var mycket bra, precis som hela laget. Han visade stor koncentration, spelade smart och visste vad som krävdes. Han spelade mot två starka mittbackar men vann många dueller. Han gav oss möjlighet att andas och gjorde ett drömmål som är typiskt för en stor fotbollsspelare, säger Berizzo.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag