Foto: Bagu Blanco/Bpi/Rex/ShutterstockFoto: Bagu Blanco/Bpi/Rex/Shutterstock
 Foto: Bagu Blanco/Bpi/Rex/Shutterstock
Foto: Victor Lerena / Epa / TtFoto: Victor Lerena / Epa / Tt
 Foto: Victor Lerena / Epa / Tt

John Guidetti gjorde nytt mål för Celta Vigo

Publicerad

John Guidetti fortsätter att övertyga i La Liga.

Svensken inledde målskytte när Celta Vigo besegrade Valencia på bortaplan, och Celta ligger nu på femte plats i La Liga.

– Vi gör en fantastisk prestation och vi kunde haft gjort fler än två mål, säger Guidetti till Fotbollskanalen.

 

Gillar du fotboll? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla fotbollsnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Celta Vigo går mot sin bästa säsong i La Liga, och mot Valencia stärkte galacierna sitt grepp om europaplatsen till nästa säsong.

Och efter 80 mållösa minuter på Mestalla var det John Guidetti som spräckte nollan mot Valencia.

Svensken friställdes i straffområdet efter en vacker klack från Fabio Orellana och gjorde inga misstag utan satte säkert 1-0 bakom Matthew Ryan i Valencias mål.

Guidetti firade målet vilt, bara för att bli utbytt tre minuter senare med krampkänningar.

–  Det är ett klassmål. Nolito till Orellana som klackar ner den och jag gör det jag ska göra. En chans ett mål, säger Gudietti.

John Guidetti fixade Celtas seger

Hugo Mallo gjorde 2-0 bara minuter senare.

I och med segern avancerar Celta Vigo till femteplats i La Liga, på samma poäng som Sevilla men med bättre facit i lagens inbördes möten.

Sevilla har dock chansen att ta tillbaka femteplatsen. Men då krävs det av de tar poäng när de gästar Real Madrid på söndagskvällen.

– Vi är fortfarande Celta de Vigo, det är klart att det kommer vara tufft att möta vissa lag, men det finns inte någon vi inte kan slå, säger John Guidetti efter segern.

Nu väntar landslagsspel för Guidetti. I nästa ligaomgång väntar Deportivo la Coruña i det galiciska derbyt den andra april.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag