John Guidetti firar sitt 1–1-mål. Foto: Quique Garcia / Epa / TtJohn Guidetti firar sitt 1–1-mål. Foto: Quique Garcia / Epa / Tt
John Guidetti firar sitt 1–1-mål. Foto: Quique Garcia / Epa / Tt
Neymar firar ett Barcelona-mål. Foto: Manu FernandezNeymar firar ett Barcelona-mål. Foto: Manu Fernandez
Neymar firar ett Barcelona-mål. Foto: Manu Fernandez

John Guidetti gjorde mål mot Barcelona

Publicerad

John Guidetti älskar att spela mot FC Barcelona.

I kväll inte bara ordnade han en straff, han plockade själv upp bollen och stänkte in den i mål.

Men vad hjälpte det?

Trots 1–1 i paus vann Barcelona med 6–1.

John Guidetti fick chansen från start mo FC Barcelona i spanska La Liga.

Och Celta Vigo-tränaren Eduardo Berizzo lär ha varit nöjd med sitt beslut efter den första halvleken i stormatchen.

Trots att Lionel Messi gett Barça ledningen fick nämligen de ljusblå lämna planen med leenden på läpparna efter 45 minuter. Det efter att svenske John Guidetti blivit fälld av Jordi Alba och sedan skjutit in straffen själv.

John Guidettis mål betydde alltså 1–1, och det var svenskens andra mål mot FC Barcelona för säsongen.

För John Guidetti var målet det fjärde på tre startade matcher.

Det hjälpte dock inte för Celta Vigo.

Matchen slutade 6–1 till FC Barcelona – efter en stor show i den andra halvleken. Luis Suarez gjorde hela tre mål i krossen, och FC Barcelona klättrar vidare i toppen i La Liga.

Guidetti vägrade lämna över bollen

Guidettis straff då?

Ja, det var nog inte självklart att svensken skulle ta straffen. Trots att det var han själv som föll i straffområdet var hans lagkamrater snabbt framme och påpekade att han borde lämna över bollen.

Svensken vägrade.

I stället dunkade han alltså in bollen till höger om målvakten Claudio Bravo, som slängde sig åt rätt håll men ändå missade att rädda.

Anledningen till att det inte var helt klart att det skulle vara John Guidetti som skulle slå straffen grundar sig i matchen mot Sevilla i den spanska cupen i torsdags. Då slog nämligen svensken också en straff. En straff han sköt i stolpen.

Det gjorde inte John Guidetti den här gången. I stället betydde målet alltså 1–1 inför en besviken hemmapublik på Camp Nou.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag