Foto: Eurosport.Foto: Eurosport.
 Foto: Eurosport.
Foto: Eurosport.Foto: Eurosport.
 Foto: Eurosport.

John Guidetti gjorde mål i Copa del Rey

Publicerad

Guidetti fick chansen från start för sitt Celta Vigo i cupmatchen mot Cadiz.

Och svensken passade på att tacka för förtroendet.

Efter 25 minuter sköt han laget till ledningen, och mot slutet av matchen kom ytterligare ett.

Innan kvällens cupmöte med Cadiz, som spelar i den spanska andradivisionen, hade John Guidetti gjort två mål för sitt Celta Vigo.

Under matchen fick han chansen att göra sitt tredje, då han spelade från start.

25 minuter in i matchen serverade Fabián Orellana svensken strax utanför straffområdet. Guidetti klippte till - och skottet gick in via målvakten Pol Balleste.

En överlycklig Guidetti rusade mot hemmapubliken och formade ett hjärta med sina händer innan han firade med lagkamraterna.

Nickade in returen

Målet är det första för 23-åringen sedan cupmatchen mot Almeria den 2 december.

Det allra första målet i Celta Vigo-tröjan gjorde han i lagets oväntade 4-1-seger mot Barcelona i september.

Spanjoren Jonny utökade ledningen i början av den andra halvleken.

Därefter slog Guidetti till igen.

Josep Señé var nära att cykla in ett riktigt drömmål, men i stället fick svensken chansen att nicka in returen.

Celta vann matchen med 3-0.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag