Guidetti firar drömmålet. Foto: EurosportGuidetti firar drömmålet. Foto: Eurosport
Guidetti firar drömmålet. Foto: Eurosport
Svensken klappade till från 30 meter. Foto: EurosportSvensken klappade till från 30 meter. Foto: Eurosport
Svensken klappade till från 30 meter. Foto: Eurosport
Så här långt i från var det. Foto: EurosportSå här långt i från var det. Foto: Eurosport
Så här långt i från var det. Foto: Eurosport
Bollen flög rakt in i krysset. Foto: EurosportBollen flög rakt in i krysset. Foto: Eurosport
Bollen flög rakt in i krysset. Foto: Eurosport

John Guidetti gjorde drömmål för Celta

Publicerad

Målformen lever.

Och som den lever.

John Guidetti svarade för ett drömmål - en bomb från 30 meter - när hans Celta Vigo slog ut Atletico Madrid i kvartsfinalen i Copa del Rey.

– Jag har försökt med sådana skott på träningar och nu gick den in – fantastiskt!, säger Guidetti enligt Mundo Celeste.

Han hade slitit hårt i knappt en timme, men inte fått ut särskilt mycket.

Närmast ett mål var den svenske landslagsmannen när han först brände ett halvt friläge i den 54:e minuten, och frustrerat sen fick se bollen rinna ut över kortlinjen.

Men bara två minuter senare tog Guidetti revansch.

Med ett sagomål.

Celta Vigo vann bollen på mittplan vid ställningen 1-1, Guidetti avancerade ensam och måttade ett skott från mycket långt håll.

Guidetti sköt rakt i krysset

Omrking 30 meter.

Högerträffen blev till en slägga som borrade sig in i Atleticos målvakt Miguel Angel Moya vänstra kryss.

John Guidetti har visat fin målform på sistone, både i cup och ligaspelet. Målet var hans femte i cupen, och det är han bäst på.

2-1-bomben mot Atletico var hans åttonde mål totalt i Celta-tröjan, och EM-formen som är på väg att explodera måste ha fått förbundskapten Erik Hamrén att le brett.

Matchen slutade 3-2 till Celta Vigo och skrällen var ett faktum.

"Fantastiskt!"

Pablo Hernandez blev tvåmålsskytt för gästerna, men kvällen tillhörde en svensk.

– Vi är i semifinal! Det var en fantastisk match. Att göra tre mål på Atlético på deras hemmaplan – fantastiskt, säger Guidetti efter matchen.

– Mitt mål var fantastiskt. Jag har försökt med sådana skott på träningar. Och nu när jag försökte under match så den gick in. Jag är väldigt nöjd, fortsätter han.

Svensken är optimistisk inför semifinalerna.

– Det här är stor dag. Nu är vi i semifinal och självklart kan vi vinna cupen. Allting är möjligt, säger han.

Och på frågan från de spanska journalisterna om hans namn uttalas "Guidetti" eller "Güidetti" hade svensken ett kort svar:

– Superguidetti!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag