Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jobbiga skulden – nio miljarder kronor

Foto: JORGE ZAPATA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: INIGO LARREINA/SHUTTERSTOCK / INIGO LARREINA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Real Madrid har det tufft ekonomiskt.

Läget är inte lika akut som för Barcelona men klubben har skulder på över nio miljarder kronor.

Nyligen rapporterade spanska medier om Barcelonas enorma skuld och ekonomiska kris.

Klubben har tolv miljarder kronor i skulder där bland annat fordringar från andra klubbar ingår. Enligt El Mundo är läget så illa att Barcelona riskerar konkurs men även den största rivalen Real Madrid har dyster läsning i sina ekonomiska rapporter.

Visserligen är det inte lika illa som för Barcelona men Real Madrids bruttoskuld är ändå hisnande 901 miljoner euro, rapporterar Mundo Deportivo. Det innebär en skuld på mer än nio miljarder svenska kronor. 

Real Madrid har också jätteskuld

De röda siffrorna beror framför allt på coronaviruset men renoveringen av hemmaarenan Santiago Bernabéu är också en stor anledning till den dåliga ekonomin eftersom nettoskulden för renoveringen uppgår till 114 miljoner euro – nästan 1,2 miljarder kronor.

Men det finns åtminstone en positiv aspekt jämfört med Barcelonas läge. Situationen är mer akut för El Clásico-rivalen.

”När det gäller kortfristiga skulder är skillnaden större. För där ligger Real Madrid på 203 miljoner euro medan Barcelonas uppgår till 730 miljoner euro”, skriver Mundo Deportivo.