Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jätteskrällen: Henok Goitom klar för Getafe

Henok Goitom i AIK-tröjan. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

La Liga får ytterligare en svensk. Henok Goitom är klar för bottenlaget Getafe.

Anfallaren, som lämnade AIK efter förra säsongen, har varit klubblös under en tid, men fortsätter nu karriären i Spanien.

- Det känns otroligt härligt och spännande på samma gång. Att få chansen i La Liga igen är stort, säger han till Kista Galaxys hemsida.

Den 31-årige anfallaren, som tidigare har spelat för bland annat Real Valladolid, Almería och Real Murica, återvänder nu till La Liga.

- Det känns otroligt härligt och spännande på samma gång. Att få chansen i La Liga igen är stort, säger han till Kista Galaxys hemsida.

Getafe uppger på sin hemsida att Goitoms kontrakt sträcker sig till slutet av säsongen. Anfallaren, som är styrelseledamot och en av grundarna till division 3-klubben Kista Galaxy, gör sitt första träningspass med laget under tisdagen.

- Jag har haft bud från Mellanöstern, Kina och USA men ville ha en annan typ av utmaning. Det var nära att det skulle bli något i de tre stora ligorna i januari men den dealen kraschade. Tiden var inte på min sida men så ringde Getafe till min agent och sa att jag är en bra lösning för dem. De behöver en anfallare och jag hade ingen klubb, säger han.

"Irriterad på medierna"

Efter säsongen 2015 lämnade Goitom AIK, och sedan dess har sökandet efter en ny klubb pågått. Tidigare i år cirkulerade rykten om att anfallaren var på väg till Dalkurd i superettan, en historia som Goitom också kommenterar.

- Jag känner folk i Dalkurds styrelse. Det är en härlig förening som jag önskar all lycka men några konversationer om en övergång fanns aldrig. Jag blev lite irriterad på medierna för att jag blev tvungen att svara på frågor som inte hade någon sanning i sig. När det gäller AIK har vi alltid haft en dialog och stämt av och så vidare.

Möter Real Madrid

Getafe slåss i botten av den spanska ligan och nu väntar matcher mot nedflyttningskonkurrenten Rayo Vallecano och topplagen Villarreal och Real Madrid.

- Getafe ligger inte bra till i tabellen och Getafe ska inte ligga där. De har för bra spelare för att ligga där de ligger. Det blir en slags final mot Rayo. Det gäller att ta en match i taget och pumpa laget med positiv energi, säger Goitom.

Getafe har tagit 28 poäng på 30 matcher och ligger på 18:e plats i den spanska ligan.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!