Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jagar jättelöftet på grund av Haaland

Dominik Szoboszlai skickade Ungern till EM.Foto: TIBOR ILLYES / AP TT NYHETSBYRÅN
Erling Braut Haaland.Foto: BERND THISSEN / AP TT NYHETSBYRÅN

Real Madrid håller ögonen på Dominik Szoboszlai.

Detta eftersom man först scoutade hans tidigare lagkamrat Erling Braut Haaland, rapporterar AS.

”Real Madrids plan för 2022 är att återförena båda spelarna på en nyrenoverad Santiago Bernabéu-stadion”, skriver tidningen.

Dominik Szoboszlai blev stor hjälte för Ungern i torsdags när han skickade laget vidare till EM-slutspelet nästa sommar.

Med ett välriktat skott på tilläggstiden sköt han 2-1 via den högra stolpen mot Island och blev hela landets hjälte – och nu skriver spanska AS att han snart kan hamna i Real Madrid.

Enligt tidningen fick den spanska jätten upp ögonen för Szoboszlai – som spelar i Red Bull Salzburg – när man scoutade hans tidigare lagkamrat Erling Braut Haaland. Och man är fortsatt är intresserade av honom.

Szoboszlai var nära att lämna Salzburg för Milan i vintras och den italienska klubbens sportchef Zvonomir Boban var till och med i Österrike för att ro affären i hamn.

Real Madrid kan värva Dominik Szoboszlai

Men i sista stund ändrade sig Salzburg och sålde i stället Erling Braut Haaland till Borussia Dortmund. 

”Milan var också ovilligt att betala utköpsklausulen på 20 miljoner euro för ungraren, vilket kan ha varit en nyckelfaktor i Salzburgs beslut att genomföra Haaland-affären”, skriver AS.

Erlind Braut Haaland och Dominik Szoboszlai, båda 20 år, är nära vänner och den sistnämnde har berättat att han saknar Haaland i sitt lag. 

Det öppnar upp för Real Madrid.

”Real Madrids plan för 2022 är att återförena båda spelarna på en nyrenoverad Santiago Bernabéu-stadion trots Milans intresse för att värva Szoboszlai”, skriver AS.