André Gomes. Foto: JMP/REX/SHUTTERSTOCK / JMP/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESAndré Gomes. Foto: JMP/REX/SHUTTERSTOCK / JMP/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
André Gomes. Foto: JMP/REX/SHUTTERSTOCK / JMP/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
André Gomes och Andres Iniesta. Foto: ALBERT GEA / REUTERS BILDBYRÅNAndré Gomes och Andres Iniesta. Foto: ALBERT GEA / REUTERS BILDBYRÅN
André Gomes och Andres Iniesta. Foto: ALBERT GEA / REUTERS BILDBYRÅN

”Jag skäms – jag lever i ett helvete”

Publicerad

André Gomes har blivit en av Barcelonas mest ifrågasatta spelare.

Nu har 24-åringen talat ut om den tuffa tiden. 

– Jag skäms så mycket att jag inte vill visa mig på gatorna, säger Gomes till Panenka.  

Barcelona har kopplat ett svårlossat grepp om La Liga den här säsongen. Lionel Messi har hittat tillbaka till sin bästa form och är storfavorit till att återerövra Ballon d'Or från ärkerivalen Cristiano Ronaldo. 

Men mitt i all eufori finns ett stråk av vemod. André Gomes, mittfältaren som kom från Valencia i juli 2016, har konsekvent underpresterat och blivit en hackkyckling för publiken på Camp Nou.

”Det blev ett helvete”

Nu har Gomes erkänt att krisen har fått honom att mista all fotbollsglädje.

– Jag mår inte bra på planen, jag njuter inte av det jag gör. De första sex månaderna var ganska bra, men sen hände nåt. Det kanske inte är rätt ordval, men det blev ett helvete, för jag började känna av mer press, säger Gomes till tidningen Panenka. 

– Vid mer än ett tillfälle har jag inte velat lämna huset. Folk tittar på mig, och jag skäms så mycket att inte vill visa mig på gatorna. 

– Jag pratar inte med någon, jag vill inte störa någon. Det är som att jag skäms. Jag lider av att jag tänker för mycket. Jag tänker på vad jag har gjort dåligt och vad jag måste göra bättre. Mina lagkamrater försöker hjälpa mig, men det går inte som de vill.

”Det är modigt”

Ernesto Valverde har dock fortsatt visa förtroende för Gomes, som har fått spela i 25 matcher den här säsongen. 

– Spelare och tränare brukar oftast inte visa upp sin osäkerhet och sina svagheter, och nu har André gjort det, vilket är modigt, men det är inget nytt fenomen och han är inte ensam. Det har hänt oss alla på ett eller annat sätt och vi måste hitta sätt att konfrontera det och gå vidare, säger Valverde. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag