Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Jag skäms – jag lever i ett helvete”

André Gomes. Foto: JMP/REX/SHUTTERSTOCK / JMP/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
André Gomes och Andres Iniesta. Foto: ALBERT GEA / REUTERS BILDBYRÅN

André Gomes har blivit en av Barcelonas mest ifrågasatta spelare.

Nu har 24-åringen talat ut om den tuffa tiden. 

– Jag skäms så mycket att jag inte vill visa mig på gatorna, säger Gomes till Panenka.  

Barcelona har kopplat ett svårlossat grepp om La Liga den här säsongen. Lionel Messi har hittat tillbaka till sin bästa form och är storfavorit till att återerövra Ballon d'Or från ärkerivalen Cristiano Ronaldo. 

Men mitt i all eufori finns ett stråk av vemod. André Gomes, mittfältaren som kom från Valencia i juli 2016, har konsekvent underpresterat och blivit en hackkyckling för publiken på Camp Nou.

”Det blev ett helvete”

Nu har Gomes erkänt att krisen har fått honom att mista all fotbollsglädje.

– Jag mår inte bra på planen, jag njuter inte av det jag gör. De första sex månaderna var ganska bra, men sen hände nåt. Det kanske inte är rätt ordval, men det blev ett helvete, för jag började känna av mer press, säger Gomes till tidningen Panenka. 

– Vid mer än ett tillfälle har jag inte velat lämna huset. Folk tittar på mig, och jag skäms så mycket att inte vill visa mig på gatorna. 

– Jag pratar inte med någon, jag vill inte störa någon. Det är som att jag skäms. Jag lider av att jag tänker för mycket. Jag tänker på vad jag har gjort dåligt och vad jag måste göra bättre. Mina lagkamrater försöker hjälpa mig, men det går inte som de vill.

”Det är modigt”

Ernesto Valverde har dock fortsatt visa förtroende för Gomes, som har fått spela i 25 matcher den här säsongen. 

– Spelare och tränare brukar oftast inte visa upp sin osäkerhet och sina svagheter, och nu har André gjort det, vilket är modigt, men det är inget nytt fenomen och han är inte ensam. Det har hänt oss alla på ett eller annat sätt och vi måste hitta sätt att konfrontera det och gå vidare, säger Valverde. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!