Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag hoppas att de låter Messi lämna”

Foto: NICK POTTS / STELLA PICTURES / PA
Liam Gallagher.
Foto: JIM SAFIRE / STELLA PICTURES
Gary Lineker.
Foto: CARL RECINE / REUTERS BILDBYRÅN
Carles Puyol.
Foto: SERGEI ILNITSKY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Lionel Messi vill lämna Barcelona. 

Beskedet har väckt starka reaktioner. 

”Han har varit oerhört lojal och klubbens bäste spelare någonsin”, skriver Gary Lineker på Twitter. 

Det var under tisdagseftermiddag som nyheten briserade. 

Lionel Messi, som har representerat Barcelona under hela karriären, har meddelat klubben att han vill lämna spanska giganten redan den här sommaren. 

Nyheten – eller snarare bomben – har vält idrottsvärlden och många har reagerat chockartat. 

”Om Messi lämnar FC Barcelona genom att aktivera klausulen, så hoppas jag att klubben hjälper, inte förhindra honom. Han har varit oerhörd lojal och klubbens bäste spelare någonsin. Det hade varit sorgligt om det hela slutade med ett bråk mellan spelaren och klubben”, skriver forne engelske landslagsspelaren Gary Lineker på Twitter. 

”Kom igen, du vet det”

Liam Gallagher, stor Manchester City-supporter, är kortfattad: 

”Messias är på väg till Manchester City FC, kom igen, du vet det”, skriver Gallagher. 

Carles Puyol, tidigare lagkamrat med Messi i Barcelona och landslagskapten visar sympati för situationen. 

”Respekt och beundran Leo. Du har mitt stöd, min vän”, skriver den gamle spanske mittbacken.  

”Katalonien kommer alltid vara ditt hem. Tack så mycket för all denna tid och som präglades av lycka och bra fotboll. Vi har haft turen att dela några år av våra liv med världens bästa spelare. Vi kommer aldrig att glömma dig, Leo Messi”, skriver Kataloniens president Quim Torra i Pla. 

”Kanske finns ett litet hopp”

Den tidigare klubbpresidenten Joan Laporta, som styrde klubben under Pep Guardiolas storhetstid vill att nuvarande presidenten Josep Maria Bartomeu omedelbart avgår. 

”Bartomeu och hans styrelse måste avgå omedelbart. De har underminimerat Messis moral för att skydda sig själva från den ekonomiska och sportsliga förlusten som de själv orsakade. Om de avgår så kommer det kanske finnas ett litet hopp att Messi stannar i Barça”, skriver Laporta på Twitter. 

https://twitter.com/GaryLineker/status/1298324291356897287https://twitter.com/JoanLaportaFCB/status/1298353449571057667https://twitter.com/liamgallagher/status/1298317453802446849https://twitter.com/QuimTorraiPla/status/1298327109459378179